Lilkové hranolky

Lilkové hranolky
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Tato alternativa klasických hranolků je skvělá sama o sobě, ale lze ji podávat též s majonézou či rozmanitými dipy a salsami.

Ingredience

  • 1 větší lilek
  • 1 šálek strouhanky
  • 3/4 šálku hladké mouky
  • vejce
  • 1 čajová lžička sušeného česneku
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  • Lilek omyjte a nakrájejte ho na tyčinky.
  • Do pánve nalijte olej a zahřejte. o tloušťce 1/4 palce a délce asi 3 cm.
  • Do mělké mísy nasypte mouku.
  • V jiné misce rozšlehejte a do třetí misky dejte strouhanku.
  • Kousky lilku lehce posypte solí a černým pepřem.
  • Lilek obalte v mouce se sušeným česnekem, poté ho ponořte do vejce a nakonec obalte ve strouhance.
  • Obalené kousky lilku smažte na pánvi rozpáleném oleji dozlatova, asi 2 až 3 minuty.
  • Během smažení lilkové hranolky otáčejte.
  • Když jsou hotové, vyjměte je a přendejte na papírové utěrky, aby se osušily.
  • Před podáváním posypejte solí.

Hranolky z lilku můžete servírovat jako předkrm či přílohu.

zdroj: thekitchn.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.