Nenapadá vás, co hodnotného si dát k večeři? Tatarák z lilku s křupavým kouskem pečiva dokáže náramně uspokojit. Je libo s česnekem? Ochutnejte!
Ingredience:
- 2 lilky
- olivový olej
- sůl
- pepř
- lžička najemno nakrájené šalotky
- 1 stroužek česneku (prolisovaný)
- 1 lžička nasekaných bazalkových lístků
- 1 lžička čerstvé nasekané petrželky
- 1 lžička nasekané pažitky
Postup:
- Lilky si rozkrojte podélně, vnitřek si vydlabejte, smíchejte s olivovým olejem, solí, pepřem a směs dejte zpět do lilků.
- Dejte péci do předehřáté trouby na 195°C.
- Pečte asi 30 minut, poté vyškrábejte všechen vnitřek a slupku vyhoďte.
- Přimíchejte šalotku, česnek, bylinky a můžete podávat.