Lilkový tatarák (vegan) s česnekem

Lilkový tatarák (vegan) s česnekem
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Nenapadá vás, co hodnotného si dát k večeři? Tatarák z lilku s křupavým kouskem pečiva dokáže náramně uspokojit. Je libo s česnekem? Ochutnejte!

Ingredience:

  • 2 lilky 
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • lžička najemno nakrájené šalotky
  • 1 stroužek česneku (prolisovaný)
  • 1 lžička nasekaných bazalkových lístků
  • 1 lžička čerstvé nasekané petrželky
  • 1 lžička nasekané pažitky

Postup:

  • Lilky si rozkrojte podélně, vnitřek si vydlabejte, smíchejte s olivovým olejem, solí, pepřem a směs dejte zpět do lilků.
  • Dejte péci do předehřáté trouby na 195°C.
  • Pečte asi 30 minut, poté vyškrábejte všechen vnitřek a slupku vyhoďte. 
  • Přimíchejte šalotku, česnek, bylinky a můžete podávat.
tatarák z lilku
Zdroj: lasevla-bio.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.