Limburská sýrová pomazánka

Limburská sýrová pomazánka

Tento recept je variací na tradiční německou pivní pomazánku Obatzda, kde tvarůžky nahradily sýr hermelínového typu.  

Ingredience

  • 200 g sýru Limburger (možno použít i Romadur) 
  • 200 g taveného sýra (Maratonec, Veselá kráva a podobné)
  • 40 g másla
  • 2 a půl lžičky sladké papriky (nejlépe maďarské)
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 80 ml pivního speciálu (například tmavé či pšeničné pivo)
  • 40 g cibule
  • malý svazek pažitky

Postup

  • Sýry a máslo vyjmeme z lednice, nakrájíme na malé kousky a necháme odležet při pokojové teplotě.
  • Poté je přendáme do misky a přidáme papriku, kmín, pepř, sůl, pivo (začneme dvěma lžícemi) a s pomocí vidličky důkladně propojíme a prohněteme.
  • Zbylé pivo postupně přidáváme, dokud nedosáhneme konzistence dle svých představ.
  • Misku zakryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici tři hodiny tuhnout.
  • Misku z lednice vytáhneme těsně před podáváním. Nakrájíme cibuli na jemno a v sítu ji propláchneme pod vodou a osušíme utěrkou. 
  • Pažitku nasekáme najemno, 2 čajové lžičky vmícháme spolu s cibulí do hotové pomazánky, zbytek použijeme na posypání.
Obatzda - bavorská pomazánka ze syrečků na váš stůl.
Zdroj: recipesfromeurope.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.