Vyzkoušejte přidat trochu rozinek také do jednoho z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví!
Ingredience:
- 250 g špaldové mouky
- 200 g hladké mouky
- 250 g másla
- 180 g hnědého cukr
- 100 g rozinek
- 2 vejce
- 16 g prášku do pečiva
- špetka soli
- špetka citronové kůry
- marmeláda na slepení dle vlastního výběru
- moučkový cukr na posypání
Postup:
- Do mixéru nasypte obě mouky, přidejte máslo nakrájené na malé kousky, sůl a vytvořte homogenní směs.
- Následně přidejte cukr, vejce rozšlehaná vidličkou, citronovou kůru a prášek do pečiva.
- Promíchejte a na závěr přidejte omyté a vymačkané rozinky, které jste předtím nechali přibližně 10 minut namočené.
- Pokračujte ve zpracování směsi mixérem, poté rukama.
- Zpracované těsto nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici.
- Poté křehké těsto rozválejte válečkem na tloušťku přibližně půl centimetru.
- Vykrajovátky vykrájejte požadované tvary.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C dozlatova.
- Po vychladnutí slepte marmeládou a případně posypejte moučkovým cukrem.
Nepečené cukroví je rychlé, snadné a zdravé. Vyzkoušejte kromě tohoto receptu na rozinkové cukroví také další druhy raw vánočního pečiva!