Linecké cukroví s rozinkami

Linecké cukroví s rozinkami

Vyzkoušejte přidat trochu rozinek také do jednoho z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví!   

Ingredience:

  • 250 g špaldové mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 180 g hnědého cukr
  • 100 g rozinek
  • 2 vejce
  • 16 g prášku do pečiva
  • špetka soli
  • špetka citronové kůry
  • marmeláda na slepení dle vlastního výběru
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Do mixéru nasypte obě mouky, přidejte máslo nakrájené na malé kousky, sůl a vytvořte homogenní směs.
  2. Následně přidejte cukr, vejce rozšlehaná vidličkou, citronovou kůru a prášek do pečiva.
  3. Promíchejte a na závěr přidejte omyté a vymačkané rozinky, které jste předtím nechali přibližně 10 minut namočené.
  4. Pokračujte ve zpracování směsi mixérem, poté rukama.
  5. Zpracované těsto nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici.
  6. Poté křehké těsto rozválejte válečkem na tloušťku přibližně půl centimetru.
  7. Vykrajovátky vykrájejte požadované tvary.
  8. Pečte v troubě předehřáté na 180°C dozlatova.
  9. Po vychladnutí slepte marmeládou a případně posypejte moučkovým cukrem.
Slepované linecké cukroví s rozinkami.
zdroj: tortealcioccolato.com

Nepečené cukroví je rychlé, snadné a zdravé. Vyzkoušejte kromě tohoto receptu na rozinkové cukroví také další druhy raw vánočního pečiva!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.