Linecké cukroví s rumem a karamelovou náplní

Linecké cukroví s rumem a karamelovou náplní

Linecké nemusí být nutně jen s marmeládou. My vám přinášíme recept na cukroví z lineckého těsta, z rumu a karamelu.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  • 250 g změklého másla
  • 250 g cukru krystalu
  • 250 g mletých mandlí
  • 250 g hladké mouky
  • 1 balíček vanilkové cukru
  • 1 vejce
  • 1 sklenička rumu
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička skořice
  • špetka muškátu
  • špetka hřebíčku 
  • ½ lžičky mletého zázvoru

Na náplň

  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka

Postup

  • Nejprve si připravte náplň (klidně několik dní předem). Neotevřenou plechovku kondenzovaného mléka postavte do hrnce s vodou tak, aby byla celá ponořená.
  • Vařte 3 hodiny a dávejte pozor, aby byla celou dobu ponořená ve vodě.
  • Poté nechte úplně zchladit. Uchovávejte v lednici, kde vydrží 2 – 3 týdny.
  • Pro přípravu těsta nejdříve vyšlehejte změklé máslo.
  • Přidejte cukr, vejce a rum a dále šlehejte, dokud se cukr nerozpustí.
  • Mouku, mleté mandle a koření dobře promíchejte v míse a poté postupně přimíchejte do vyšlehané směsi.
  • Propracujte v hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a dejte na alespoň 2 hodiny do lednice.
  • Na trošce mouky těsto vyválejte ve zhruba 3 mm silný plát a poté vykrajujte kolečka.
  • V polovině koleček můžete vykrojit do středu ještě malý tvar – kolečko, srdíčko či hvězdičku.
  • Pečte na pečicím papírem vyloženém plechu v předehřáté troubě na 150°C zhruba 12 minut.
  • Po vychladnutí slepujte připravenou karamelovou náplní a poprašte moučkovým cukrem.

Pokud je na Vás karamelová náplň příliš sladká, můžete nahradit klasickou rybízovou marmeládou. Spolu s kořením obsaženým v těstě, bude výborně chutnat i meruňková marmeláda.

Křehké linecké cukroví se sladkou náplní.
Zdroj: atsloanestable.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.