Linecké cukroví se sádlem

Linecké cukroví se sádlem
Příprava: 30 minut Vaření: 16 minut Počet porcí: 15

Máte rádi linecké? Uvidíte, že varianta se sádlem vás nezklame!

Ingredience:

  • 4 šálky hladké mouky
  • 1 šálek sádla
  • 3 vejce
  • 3/4 šálku cukru
  • 2 čajové lžičky vanilky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • marmeláda dle vlastního výběru
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny.
  2. V hrnci na sporáku rozpusťte sádlo a nechte mírně vychladnout.
  3. Po vychladnutí na pokojovou teplotu ho za stálého míchání pomalu přidejte do směsi vajec a cukru.
  4. Přidejte vanilku.
  5. Prosejte mouku s práškem do pečiva a pomalu je přidávejte do vaječné směsi.
  6. Promíchejte a vypracujte v těsto.
  7. Vyválejte těsto na tloušťku přibližně půl centimetru a vykrajovátky vykrájejte rozmanité tvary lineckého cukroví.
  8. Cukroví následně odkládejte na plech s pečicím papírem.
  9. Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 8 minut dozlatova.
  10. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
  11. Poté slepte pomocí marmelády a na závěr posypejte moučkovým cukrem.
Linecké vánoční pečivo připravené ze sádla.
zdroj: thespruseeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.