Máte rádi linecké? Uvidíte, že varianta se sádlem vás nezklame!
Ingredience:
- 4 šálky hladké mouky
- 1 šálek sádla
- 3 vejce
- 3/4 šálku cukru
- 2 čajové lžičky vanilky
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- marmeláda dle vlastního výběru
- moučkový cukr na posypání
Postup:
- Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny.
- V hrnci na sporáku rozpusťte sádlo a nechte mírně vychladnout.
- Po vychladnutí na pokojovou teplotu ho za stálého míchání pomalu přidejte do směsi vajec a cukru.
- Přidejte vanilku.
- Prosejte mouku s práškem do pečiva a pomalu je přidávejte do vaječné směsi.
- Promíchejte a vypracujte v těsto.
- Vyválejte těsto na tloušťku přibližně půl centimetru a vykrajovátky vykrájejte rozmanité tvary lineckého cukroví.
- Cukroví následně odkládejte na plech s pečicím papírem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 8 minut dozlatova.
- Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
- Poté slepte pomocí marmelády a na závěr posypejte moučkovým cukrem.