Linecké cukroví z našlehaných bílků

Linecké cukroví z našlehaných bílků
Příprava: 40 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 30

Linecké cukroví patří k nejoblíbenějším druhům vánočního pečiva. Ozvláštněte ho letos též našlehanými bílky!

Ingredience:

  • 300 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 50 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 1 balíček vanilinového cukru
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • marmeláda dle vlastního výběru

Sníh

  • 3 bílky
  • 150g cukru krupice

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Z mouky, másla, cukru, žloutků, vanilinového cukru a citronové kůry vypracujte ručně nebo pomocí kuchyňského robotu hladké těsto.
  3. Vzniklé těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 30 minut do ledničky.
  4. Vychladlé těsto rozválejte válečkem a pomocí vykrajovátek vykrájejte požadované tvary lineckého cukroví.
  5. Z bílků a cukru vyšlehejte hutný sníh.
  6. Pomocí zdobícího sáčku ozdobte polovinu vykrájeného cukroví sněhem.
  7. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova, přibližně 15 minut.
  8. Po upečení nechte vychladnout a poté slepte linecké bez sněhu a se sněhem pomocí marmelády.
Linecké cukroví slepované marmeládou a zdobené sněhem.
zdroj: zivot.pluska.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.