Linecké cukroví patří k nejoblíbenějším druhům vánočního pečiva. Ozvláštněte ho letos též našlehanými bílky!
Ingredience:
- 300 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 50 g hladké mouky
- 3 žloutky
- 1 balíček vanilinového cukru
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- marmeláda dle vlastního výběru
Sníh
- 3 bílky
- 150g cukru krupice
Postup:
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Z mouky, másla, cukru, žloutků, vanilinového cukru a citronové kůry vypracujte ručně nebo pomocí kuchyňského robotu hladké těsto.
- Vzniklé těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 30 minut do ledničky.
- Vychladlé těsto rozválejte válečkem a pomocí vykrajovátek vykrájejte požadované tvary lineckého cukroví.
- Z bílků a cukru vyšlehejte hutný sníh.
- Pomocí zdobícího sáčku ozdobte polovinu vykrájeného cukroví sněhem.
- Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova, přibližně 15 minut.
- Po upečení nechte vychladnout a poté slepte linecké bez sněhu a se sněhem pomocí marmelády.