Linecké košíčky se žloutkovým krémem

Linecké košíčky se žloutkovým krémem

Zkuste linecké úplně jinak! Vytvarujte je do tvaru košíčků a doplňte je rozmanitými krémy!

INGREDIENCE

Na košíčky využijeme ingredience z prvního receptu na klasické linecké cukroví, případně můžeme i na kakaové linecké.

Na žloutkový krém

  • 500 ml mléka
  • 120 g másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 6 žloutků
  • 5 lžic rumu
  • sáček vanilkový pudingu

POSTUP

  1. Vypracujeme dle návodu těsto, které necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout.
  2. Poté odebíráme po kouskách, které vtlačujeme do formiček ve tvaru košíčků.
  3. Uvnitř necháme místo na krém.
  4. Pokládáme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C. Jakmile zrůžoví, vytahujeme z trouby.
  5. Během pečení si připravíme krém, a to tak, že si nejdříve uvaříme z pudingového prášku, mléka a cukru puding.
  6. Po uvaření vmícháme žloutky, máslo a rum a necháme vychladnout – musíme míchat, aby se nám nevytvořil škraloup.
  7. Jakmile máme košíčky vychladlé, plníme je pomocí zdobičky krémem.
  8. Nakonec je možné ozdobit je čokoládovými hoblinkami nebo polevou.

Pokud nejste milovníky žloutkového krému, můžete zvolit jinou variantu!

Linecké košíčky plněné krémem a posypané čokoládou
Zdroj: alattefood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.