Mezi další vynikající dezerty a moučníky patří i tento recept, který si vás získá svou křehkostí a jemnou chutí.
Budete potřebovat:
Těsto:
- 300 gramů hladké mouky
- ½ balíčku prášku do pečiva
- špetka soli
- 170 gramů másla
- 1 vejce
- 8 polévkových lžic mléka
Náplň:
- jablka
- mletá skořice
- vanilkový cukr
- moučkový cukr
- nasekané vlašské ořechy
Postup přípravy:
- Do mísy dejte prosátou mouku, špetku soli, prášek do pečiva, změklé máslo, vejce a mléko.
- Všechny ingredience smíchejte tak, aby vzniklo hladké těsto.
- Těsto vložte v potravinové fólii alespoň na jednu hodinu do lednice.
- Poté linecké těsto překrojte na polovinu a jednu polovinu vyválejte na tenký plát.
- Plát těsta vložte do pečící formy.
- Na připravené těsto položte nastrouhaná jablka.
- Posypte je skořicí, nasekanými ořechy a vanilkovým cukrem.
- Dávejte pozor, aby směs byla rozložena rovnoměrně.
- Dále si vyválejte druhou polovinu těsta a překryjte s ní jablečnou směs.
- Okraje obou polovin těsta spojte.
- Nakonec horní část těsta propíchejte vidličkou, aby nedošlo k popraskání.
- Pečte po dobu 40 minut na 180 stupňů.
- Hotový koláč zasypte moučkovým cukrem a můžete podávat.