Linecký koláč z jablek

Linecký koláč z jablek

Mezi další vynikající dezerty a moučníky patří i tento recept, který si vás získá svou křehkostí a jemnou chutí.

Budete potřebovat:

Těsto:

  • 300 gramů hladké mouky
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 170 gramů másla
  • 1 vejce
  • 8 polévkových lžic mléka

Náplň:

  • jablka
  • mletá skořice
  • vanilkový cukr
  • moučkový cukr
  • nasekané vlašské ořechy

Postup přípravy:

  • Do mísy dejte prosátou mouku, špetku soli, prášek do pečiva, změklé máslo, vejce a mléko. 
  • Všechny ingredience smíchejte tak, aby vzniklo hladké těsto.
  • Těsto vložte v potravinové fólii alespoň na jednu hodinu do lednice.
  • Poté linecké těsto překrojte na polovinu a jednu polovinu vyválejte na tenký plát.
  • Plát těsta vložte do pečící formy.
  • Na připravené těsto položte nastrouhaná jablka. 
  • Posypte je skořicí, nasekanými ořechy a vanilkovým cukrem. 
  • Dávejte pozor, aby směs byla rozložena rovnoměrně.
  • Dále si vyválejte druhou polovinu těsta a překryjte s ní jablečnou směs.
  • Okraje obou polovin těsta spojte.
  • Nakonec horní část těsta propíchejte vidličkou, aby nedošlo k popraskání.
  • Pečte po dobu 40 minut na 180 stupňů.
  • Hotový koláč zasypte moučkovým cukrem a můžete podávat.
koláč z lineckého těsta s jablečnou náplní
Zdroj foto: bonapetit.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.