Liptovská pomazánka z brynzy s paprikou a česnekem

Liptovská pomazánka z brynzy s paprikou a česnekem
Příprava: 10 minut Počet porcí: 10

Velmi rychlá, jednoduchá a chutná pomazánka, kterou bude mít připravenou během několika málo minut.

Ingredience:

  • 125 g brynzy
  • 200 g tvarohu
  • 60 g másla
  • 40 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 čajové lžičky sladké červené papriky
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Oloupejte cibuli a česnek.
  2. Česnek následně prolisujte, cibuli nakrájejte nadrobno.
  3. Změklé máslo vyšlehejte dohladka.
  4. Přidejte brynzu a tvaroh.
  5. Promíchejte a přidejte i zbytek ingrediencí, tedy cibuli, česnek a sladkou papriku.
  6. Dochuťte solí a pepřem.
  7. Pomazánku servírujte nejlépe na žitném pečivu ozdobenou čerstvou petrželkou.
Miska s pomazánkou ze sýru brynza a papriky.
zdroj: gusto.at

Recepty na brynzovou pomazánku nejsou jedinou možností, jak tuto zdravou surovinu do našeho jídelníčku zařadit. Vyzkoušejte i naše recepty na pravé halušky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.