Lískooříškové máslo s kakaem

Lískooříškové máslo s kakaem
Příprava: 30 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Tento veganský recept na domácí máslo z lískových oříšků a kakaa povyšuje ořechová másla na úplně jinou úroveň! Přesvědčte se sami.

Co budete potřebovat

  • 2 šálky pražených lískových ořechů
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • ⅓ šálku kokosového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ⅛ lžičky soli

Postup

  • Předehřejte troubu na 163°C.
  • Dejte rošt do středu trouby.
  • Lískové ořechy rozprostřete v jedné vrstvě na nevymaštěný plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte v troubě asi 12–15 minut, nebo dokud se ořechy nerozvoní, jejich slupky zhnědnou a nezačnou se dělit a praskat.
  • Během pečení s plechem občas zatřeste.
  • Teplé lískové ořechy zabalte do čisté utěrky na 5-10 minut.
  • Poté z nich pomocí utěrky setřete slupky.
  • Takto připravené ořišky dejte do kuchyňského robotu a mixujte při nízké rychlosti, dokud vám nevznikne hladké a krémové máslo (asi 5-10 minut).
  • Každých pár minut budete muset oškrábat stěny mísy.
  • Přidejte zbytek ingrediencí.
  • Mixujte po dobu 30 sekund, aby se směs spojila.
  • Nemixujte příliš, směs se může oddělit.
  • Ochutnejte a případně doslaďte.
  • Máslo nalijte do sterilních sklenic.
  • Uchovávejte při pokojové teplotě nebo v chladničce po dobu jednoho měsíce.
  • Upozorňujeme, že po vychlazení máslo ztuhne.
Máslo z lískových ořechů a kakaa ve sklenici a lžíce, která si ze sklenice nabírá. Kolem jsou rozsypané lískové ořechy.
www.littlespicejar.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze tyčových mixérů. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.