Lisované vánoční cukroví se zázvorem, skořicí a hřebíčkem

Lisované vánoční cukroví se zázvorem, skořicí a hřebíčkem
Příprava: 30 minut Vaření: 24 minut Počet porcí: 25

Jednoduché a chuťově velmi zajímavé cukroví, na které kromě zázvoru potřebujte i několik dalších druhů koření.

Ingredience:

  • 2 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 1 šálek másla
  • 3/4 šálku hnědého cukru
  • 1 vejce
  • 1 a 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 PL nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • dekorativní cukry (volitelně)

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 170°C a plechy vložte pečicím papírem.
  2. Ve velké míse prosejte mouku, zázvor, skořici, hřebíček a sůl. Odložte stranou.
  3. Pomocí ručního mixéru vyšlehejte máslo a hnědý cukr.
  4. Přidejte vejce a poté zašlehejte též pomerančovou kůru a vanilkový extrakt.
  5. Snižte rychlost mixéru na nízkou a postupně přidávejte moučnou směs do mokré, dokud se vše dobře nespojí.
  6. Vzniklé těsto vložte do lisu na cukroví a vyberte požadovaný tvar.
  7. Těsto vytlačte na připravené plechy.
  8. Pokud používáte dekorativní cukr, posypejte zázvorové cukroví před vložením do trouby malým množstvím cukru.
  9. Pečte přibližně  10-12 minut.
Vánoční cukroví ze zázvoru, hřebíčku a skořice ve tvaru kytiček.
zdroj: cookinganfbeer.com

Stejně jako v tomto receptu, můžete chuť a vůni vašeho vánočního pečiva zvýraznit nejen jedním druhem koření, ale i jejich směsí. Inspirujte se našimi recepty na kořeněné cukroví.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.