Listové těsto na slano s masovou náplní 

Listové těsto na slano s masovou náplní 

Tento recept se skvěle hodí nejen na nejrůznější rodinné oslavy a večírky, ale i jen tak k večeři. Pokrm se dá konzumovat nejen teplý, ale také studený.

Ingredience:

  • 500 g listového těsta
  • 150g mletého hovězího masa
  • 150g mletého vepřového masa
  • 2 rajčata
  • 2 PL oleje
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku nadrobno nakrájené cibule
  • 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
  • 3/4 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky pepře

Postup:

  1. Na pánvi s trochou oleje orestujte cibuli, přibližně 5 minut.
  2. Následně tuto cibuli z pánve odstraňte a vložte do pánve mleté hovězí a vepřové maso, které restujte až do okamžiku, kdy ztratí tekutinu a stanou se z něj menší kousky.
  3. Následně k masu opět přidejte orestovanou cibulku.
  4. Vše promíchejte a přidejte veškeré koření, tedy sůl, pepř a česnek, a také nakrájená rajčata.
  5. Následně za občasného míchání směs duste přibližně 20-25 minut.
  6. V mezidobě si připravte listové těsto a předehřejte troubu na 180°C.
  7. Těsto rozválejte a nakrájejte na obdélníky.
  8. Do každého obdélníku poté umístěte jednu polévkovou lžíci masové směsi a překlopte druhou polovinou těsta.
  9. Potřete rozšlehaným vajíčkem a vložte do předehřáté trouby.
  10. Pečte dozlatova, přibližně 20-25 minut.

Toto slané plněné pečivo chutná skvěle se zakysanou smetanou.

Slaná pochoutka plněná mletým masem
zdroj: foodfromportugal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.