Perník na plech

Perník na plech
Příprava: 20 minut Vaření: 55 minut Počet porcí: 12

Po vyzkoušení tohoto receptu už nebudete chtít připravovat jiný! 

Perník můžete dochutit polevou z čokolády nebo zmrzlinou.

Ingredience

  • ½ šálku melasy
  • 1 šálek vody
  • ¼ šálku slaného změkčeného másla
  • ¼ šálku cukru
  • 1 bílek z velkého vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 – ¼ šálku mouky
  • ¾ čajové lžičky jedlé sody
  • ¼ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky mleté skořice
  • ½ čajové lžičky mletého zázvoru
  • ⅛ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • ½ šálku medu
  • 6 polévkových lžic hnědého cukru
  • ¾ šálku horké vody
  • ⅔ šálku rozpuštěného soleného másla
  • špetka mořské soli
  • vanilková zmrzlina (na ozdobu) 

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C a připravte si, vymazaný, hluboký pekáč. 
  • Smíchejte melasu s 1 šálkem vody.
  • V druhé misce, pomocí mixéru, vyšlehejte změkčené máslo s cukrem (mixujte 1–2 minuty, dokud nebude směs nadýchaná).
  • Do směsi přidejte vejce s vanilkou a šlehejte, dokud nebude směs hladká. 
  • Přilijte melasovou směs a promíchejte, aby se všechny ingredience propojily. 
  • Ve vedlejší misce smíchejte mouku, sodu, sůl a zbylé koření. 
  • Tuto suchou směs přidejte do směsi s melasou a promíchejte. 
  • Získané těsto nalijte do pekáče a posypte hnědým cukrem a lehce posypte mořskou solí. 
  • Horkou vodu smíchejte s horkým máslem pomocí vidličky. Následně tuto směs nalijte na těsto v pekáči. Nemíchejte!
  • Pečte 45–55 minut, dokud nezačne perník nahoře mírně praskat. 
  • Litý perník na plech podávejte teplý v kombinaci se studenou zmrzlinou. 
  • Máte-li rádi ořechy, můžete do směsi přidat pekanové ořechy, které chutnají skvěle.
Vlhký perníkový dezert podávaný se zmrzlinou a čerstvou mátou.
zdroj: thecookierookie.com

Vyrobte si vlastní domácí zmrzlinu, podle svého vkusu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.