Lívance s granátovým jablkem a borůvkami

Lívance s granátovým jablkem a borůvkami
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2

Americké lívanečky s granátovým jablkem a borůvkami jsou perfektní pochoutkou, kterou si mohou dopřat i lidé s intolerancí na laktózu, protože žádnou neobsahují!

Ingredience:

Na ozdobení:

  • borůvky
  • 1 granátové jablko
  • cukr dle chuti
  • med dle chuti

Na lívance:

  • 125 g samokypřící mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 250 ml sojového mléka
  • 2 lžíce Flory – na smažení

Postup       

  1. Polovinu borůvek a polovinu semen granátového jablka vyklopte na pánev a jemně zahřejte.
  2. Pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory ovoce trochu rozmačkejte a nechte šťávu vytéct z bobulí.
  3. V této fázi můžete přidat trochu cukru nebo medu, pokud jste na sladké.
  4. Všechny suché přísady na lívance prosejte dohromady do velké mísy.
  5. Vložte mokré přísady do džbánu a promíchejte.
  6. Nalijte do suchých přísad mokré přísady a míchejte, dokud se neobjeví suché kousky mouky – bude to vypadat docela hrudkovitě, ale je to v pořádku.
  7. Zahřejte pánev a dejte na ni trochu Flory.
  8. Jakmile je olej horký, nalijte na něj naběračku těsta, zarovnejte do kulata a nechte smažit asi 2 minuty, nebo dokud se nahoře neobjeví bubliny a okraje nebudou suché.
  9. Otočte a nechte druhou stranu smažit ještě asi 2 minuty.
  10. Lívance naskládejte na teplé talíře.
  11. Ovocnou směsí pořádně lívance zalijte.
Lívanečky naskládané na sebe a zalité směsí z granátového jablka a borůvek.
www.hedgecombers.com

Vyzkoušejte také naše další recepty na lívanečky kynuté i nekynuté jako rychlé jídlo v jakémkoliv z chodů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.