Americké lívanečky s granátovým jablkem a borůvkami jsou perfektní pochoutkou, kterou si mohou dopřat i lidé s intolerancí na laktózu, protože žádnou neobsahují!
Ingredience:
Na ozdobení:
- borůvky
- 1 granátové jablko
- cukr dle chuti
- med dle chuti
Na lívance:
- 125 g samokypřící mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1 vejce
- 250 ml sojového mléka
- 2 lžíce Flory – na smažení
Postup
- Polovinu borůvek a polovinu semen granátového jablka vyklopte na pánev a jemně zahřejte.
- Pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory ovoce trochu rozmačkejte a nechte šťávu vytéct z bobulí.
- V této fázi můžete přidat trochu cukru nebo medu, pokud jste na sladké.
- Všechny suché přísady na lívance prosejte dohromady do velké mísy.
- Vložte mokré přísady do džbánu a promíchejte.
- Nalijte do suchých přísad mokré přísady a míchejte, dokud se neobjeví suché kousky mouky – bude to vypadat docela hrudkovitě, ale je to v pořádku.
- Zahřejte pánev a dejte na ni trochu Flory.
- Jakmile je olej horký, nalijte na něj naběračku těsta, zarovnejte do kulata a nechte smažit asi 2 minuty, nebo dokud se nahoře neobjeví bubliny a okraje nebudou suché.
- Otočte a nechte druhou stranu smažit ještě asi 2 minuty.
- Lívance naskládejte na teplé talíře.
- Ovocnou směsí pořádně lívance zalijte.
Vyzkoušejte také naše další recepty na lívanečky kynuté i nekynuté jako rychlé jídlo v jakémkoliv z chodů.