Tento recept na kynuté lívancové těsto je speciální tím, že se v něm místo mléka používá kefír neboli acidofilní mléko. Tento recept musíte zkusit, má něco do sebe.
Co budeme potřebovat
- 250 g hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička droždí v prášku
- lžička soli
- ½ lžičky sody
- 250 ml kefíru
- 2 lžíce oleje
- vejce
Postup
- V míse smícháme mouku, cukr, droždí, sůl a jedlou sodu.
- Vedle smícháme kefír a olej.
- Poté přidáme vejce a zašleháme ho do tekuté směsi.
- Suché a mokré ingredience smícháme v jedné míse do hladkého těsta.
- To pak přikryjeme utěrkou a necháme ho odpočinout na teplém místě.
- Těsto musí odpočívat alespoň 40 minut.
- Když je těsto nakynuté, rozehřejeme si pánev s olejem.
- Na pánvi potom smažíme jednotlivé lívance.
- Lívance musí být z obou stran hnědo zlaté.