Kynuté lívance z kefírového těsta

Kynuté lívance z kefírového těsta
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Tento recept na kynuté lívancové těsto je speciální tím, že se v něm místo mléka používá kefír neboli acidofilní mléko. Tento recept musíte zkusit, má něco do sebe.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g hladké mouky
  2. 2 lžíce cukru
  3. 1 lžička droždí v prášku
  4. lžička soli
  5. ½ lžičky sody
  6. 250 ml kefíru
  7. 2 lžíce oleje
  8. vejce

Postup

  1. V míse smícháme mouku, cukr, droždí, sůl a jedlou sodu.
  2. Vedle smícháme kefír a olej.
  3. Poté přidáme vejce a zašleháme ho do tekuté směsi.
  4. Suché a mokré ingredience smícháme v jedné míse do hladkého těsta.
  5. To pak přikryjeme utěrkou a necháme ho odpočinout na teplém místě.
  6. Těsto musí odpočívat alespoň 40 minut.
  7. Když je těsto nakynuté, rozehřejeme si pánev s olejem.
  8. Na pánvi potom smažíme jednotlivé lívance.
  9. Lívance musí být z obou stran hnědo zlaté.
Hora lívanců s čokoládovými chipsy a čokoládovou omáčkou.
Zdroj: thecookierookie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.