Lívance z ovesných vloček a semínek

Lívance z ovesných vloček a semínek
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 5

Tyto vydatné lívanečky z ovesných vloček, chia a lněných semínek, příjemně oslazené javorovým sirupem, jsou nabité živinami, vlákninou, bílkovinami a omega-3 mastnými kyselinami. Navíc si na nich dozajista pochutnáte!

Ingredience

  • 3 šálky bezlepkových ovesných vloček
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce chia semínek
  • 2 polévkové lžíce lněných semínek
  • ¼ šálku javorového sirupu
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1,5 šálku mléka
  • 2 lžíce másla

Postup       

  1. Předehřejte nepřilnavou pánev na střední teplotu.
  2. 2 šálky ovesných vloček rozmixujte na mouku ve výkonném mixéru nebo kuchyňském robotu, asi 30 sekund.
  3. K ovesné mouce přidejte prášek do pečiva, sodu, sůl, chia semínka a lněná semínka a chvíli pulsujte.
  4. Přidejte zbývající šálek ovesných vloček, javorový sirup, vejce, vanilkový extrakt a mléko.
  5. Mixujte 30–45 sekund nebo dokud se vše nespojí.
  6. Předehřátou pánev potřete máslem a dejte na ni ¼ šálku těsta na jeden lívanec.
  7. Smažte, dokud okraje nezačnou tuhnout, 3-4 minuty.
  8. Otočte a pokračujte ve smažení ještě 2–3 minuty.
  9. Podávejte teplé nebo udržujte v troubě na 95°C až 15 minut.
Ovesné lívance se semínky servírované na sobě na talířku s vidličkou, ozdobené borůvkami a máslem.
www.bobsredmill.com

Vyzkoušejte další zdravé a chutné recepty z ovesných vloček! K snídani i svačině je lze lehce konzumovat třeba ve formě lívanců, palačinek, muffinů, koláčů či pudinku. Který recept vyzkoušíte jako první?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.