Vyzkoušejte tento recept na lehké, nadýchané lívanečky, kterých nebudete mít nikdy dost. Navíc jsou bezlepkové, bez rafinovaného cukru a jejich textura je neuvěřitelná.
Ingredience
- 1 a 1/2 hrnku quionoové mouky
- 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajové lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 170 g obyčejného řeckého jogurtu bez tuku
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 šálek rostlinného mléka (výborné je např. neslazené vanilkové mandlové mléko)
- 1 celé vejce
- 2 lžíce javorového sirupu nebo 1 lžíce medu
- tipy k servírování: přidejte 1/2 šálku čokoládových lupínků do těsta nebo ozdobte svým oblíbeným ovocem
Postup
- V míse smíchejte suché přísady (mouku se solí) a prosejte.
- V samostatné velké míse rozšlehejte mokré ingredience do hladka.
- Přidejte suché přísady do mokrých a jemně promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Těsto by mělo být husté, ale ne suché.
- Nechte několik minut odležet, zatímco zahřejete pánev.
- Nepřilnavou pánev lehce namažte tukem a zahřejte na středním až nízkém ohni.
- Na každý lívaneček nalijte na pánev asi 1/4 šálku těsta a počkejte, až se kolem okrajů začnou tvořit bubliny, a pak zhruba 2-3 minuty smažte.
- Otočte a smažte další 2 minuty.
- Podávejte teplé s ovocem/ javorovým sirupem a užijte si to!
A co recepty na bezlepkové palačinky? Vyzkoušejte ovocné, tvarohové nebo třeba jogurtové.