Lívanečky z jogurtu a quinoy

Lívanečky z jogurtu a quinoy

Vyzkoušejte tento recept na lehké, nadýchané lívanečky, kterých nebudete mít nikdy dost. Navíc jsou bezlepkové, bez rafinovaného cukru a jejich textura je neuvěřitelná.

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnku quionoové mouky
  • 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 170 g obyčejného řeckého jogurtu bez tuku
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálek rostlinného mléka (výborné je např. neslazené vanilkové mandlové mléko)
  • 1 celé vejce
  • 2 lžíce javorového sirupu nebo 1 lžíce medu
  • tipy k servírování: přidejte 1/2 šálku čokoládových lupínků do těsta nebo ozdobte svým oblíbeným ovocem

Postup                                       

  1. V míse smíchejte suché přísady (mouku se solí) a prosejte.
  2. V samostatné velké míse rozšlehejte mokré ingredience do hladka.
  3. Přidejte suché přísady do mokrých a jemně promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  4. Těsto by mělo být husté, ale ne suché.
  5. Nechte několik minut odležet, zatímco zahřejete pánev.
  6. Nepřilnavou pánev lehce namažte tukem a zahřejte na středním až nízkém ohni.
  7. Na každý lívaneček nalijte na pánev asi 1/4 šálku těsta a počkejte, až se kolem okrajů začnou tvořit bubliny, a pak zhruba 2-3 minuty smažte.
  8. Otočte a smažte další 2 minuty.
  9. Podávejte teplé s ovocem/ javorovým sirupem a užijte si to!
Jogurtovo-quionoové lívance naskládané na sobě s jahodami na talířku.
www.makingthymeforhealth.com

A co recepty na bezlepkové palačinky? Vyzkoušejte ovocné, tvarohové nebo třeba jogurtové.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.