Tyto zdravé lívance z kefíru a špaldové mouky jsou chutné a nadýchané jako obláčky. V kombinaci s čerstvým ovocem či zakysanou smetanou a džemem vytvářejí v ústech naprosto božskou chuť.
Ingredience
- 3 vejce
- 1,75 šálku špaldové mouky
- 2 šálky neslazeného kefíru, pokojové teploty
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička vanilky
- kokosový olej na smažení
- čerstvé bobulovité ovoce
Postup
- Ve velké míse vyšlehejte vejce.
- Do odměrky přidejte kefír, prášek do pečiva a vanilku a šlehejte do pěny.
- Přidejte do vyšlehaných vajec.
- Postupně přidávejte mouku, promíchejte a spojte a nechte asi 10 minut odstát.
- Litinovou pánev předehřejte na středně vysokou teplotu.
- Na smažení použijte trochu kokosového oleje.
- Smažte každý lívaneček z každé strany asi 1–2 minuty dozlatova.
- Podávejte s čerstvým ovocem.
Ať už čerstvé nebo mražené, borůvky jsou jednou z nejlepších surovin na pečení. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty na borůvkovou buchtu. Inspirujte se a zkuste nějaký.