Bojíte se, že vám lodičky nebudou stát rovně? Stačí je ze spodní strany jemně seříznout!
Ingredience:
- 2 středně velké cukety
- 2 větší rajčata
- 1 šálek strouhaného sýra, například gouda či eidam
- 1/4 šálku strouhanky
- 4 PL másla
- 2 PL parmezánu
- 1 stroužek česneku
- oregano
- tymián
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Omytá rajčata nakrájejte na plátky, položte je na papírovou utěrku, posypejte zlehka solí a navrch opět přikryjte další vrstvou papírové utěrky
- Jemně zatlačte, aby rajčata uvolnila přebytečnou tekutinu.
- Omytou cuketu rozkrojte napůl.
- Rozpuštěné máslo smíchejte dle chuti s veškerým kořením.
- Vzniklým kořeněným máslem následně potřete vrchní plochu cuket.
- Cukety posypejte polovičním množstvím strouhaného sýra.
- Na sýr položte plátky rajčat, ze kterých jste pomocí soli odstranili přebytečnou tekutinu.
- Poté posypejte zbývajícím sýrem.
- Zbývající kořeněné máslo smíchejte s parmezánem a strouhankou a posypejte touto směsí vršek cuket.
- Pečte přibližně 30 minut.
Takto připravenou zapečenou cuketu servírujte ozdobenou lístky čerstvé bazalky.