Lokše jsou delikatesa sama o sobě, a co teprve s kachními či kuřecími játry. Vyzkoušejte a uvidíte sami!
Ingredience
- 20 lokší ze základního receptu
- 500 g kuřecích jater
- 1 velká cibule
- malý kousek slaniny
- kachní sádlo
- sůl dle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpalte kachní sádlo.
- Nejprve osmahněte na drobno nasekanou cibulku, trošku slaniny a pak přidejte játra.
- Poduste cca 15 minut.
- Na závěr přidejte sůl.
- Když játra vychladnou, nasekejte je v ručním mixéru.
- Vznikne vám tak játrová pomazánka, která díky kachnímu sádlu chutná znamenitě.
- Lokše pak už jen trochu omastěte, ohřejte každou zvlášť na pánvi, naplňte játrovou nádivkou a podávejte.