Lokše s náplní z kuřecích jatýrek

Lokše s náplní z kuřecích jatýrek
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 20

Lokše jsou delikatesa sama o sobě, a co teprve s kachními či kuřecími játry. Vyzkoušejte a uvidíte sami!

Ingredience

  • 20 lokší ze základního receptu
  • 500 g kuřecích jater
  • 1 velká cibule
  • malý kousek slaniny
  • kachní sádlo
  • sůl dle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozpalte kachní sádlo.
  2. Nejprve osmahněte na drobno nasekanou cibulku, trošku slaniny a pak přidejte játra.
  3. Poduste cca 15 minut.
  4. Na závěr přidejte sůl.
  5. Když játra vychladnou, nasekejte je v ručním mixéru.
  6. Vznikne vám tak játrová pomazánka, která díky kachnímu sádlu chutná znamenitě.
  7. Lokše pak už jen trochu omastěte, ohřejte každou zvlášť na pánvi, naplňte játrovou nádivkou a podávejte.
Bramborové placky plněné kuřecími játry
www.mozessavydavat.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.