Lokše z kysaného zelí

Lokše z kysaného zelí
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 10

Vláčené, jemně kyselé a krásně voňavé placky, kterým se nedá odolat!

Ingredience

  • 600 g polohrubé mouky
  • 300 g kysaného zelí
  • 1 vejce (L)
  • špetka soli
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • ½ lžičky mletého pepře
  • máslo na potření

Postup

  1. Na pracovní desku vysypte mouku a promíchejte ji s kořením – sůl, kmín, pepř a majoránka.
  2. Přidejte propláchnuté, vymačkané kysané zelí a celé vajíčko.
  3. Rukama vypracujte hladké těsto (pokud by bylo moc tuhé, přidejte trochu vody nebo šťávy ze zelí).
  4. Těsto nechte zakryté odpočívat cca 15 minut.
  5. Potom z něj vypracujte válec a rozdělte na cca 10 částí.
  6. Z každé části na dobře pomoučeném vále vyválejte placku o tloušťce cca 5 mm a opékejte na suché pánvi do růžova.
  7. Hotové lokše potřete rozpuštěným máslem a podávejte ještě teplé.
Zelné bramborové placky
www.recepty.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.