Losos à la Wellington

Losos à la Wellington
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 2

Povyšte svého lososa o další level a připravte si z něj tento vynikající pokrm! Dokonale propečená a šťavnatá ryba položená na špenátu a upečená v křupavém listovém těstě je delikatesou, kterou se nemusíte stydět servírovat ani těm nejnáročnějším hostům!

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 120 g baby špenátu
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 100 g smetanového sýra, změkčeného
  • 25 g strouhanky
  • 25 g parmazánu
  • 1 plát mraženého listového těsta rozmraženého v lednici
  • 2 filety z lososa (každý cca 170 g) bez kůže
  • 1 rozšlehané vejce

Postup

  • Nejprve si připravte špenátovou náplň.
  • Rozpusťte máslo a orestujte na kostičky nakrájenou cibuli, dokud nebude měkká a průsvitná.
  • Přidejte špenát a vařte, dokud nezměkne.
  • Přidejte česnek a vařte 30 sekund.
  • Dochuťte solí, černým pepřem a přidejte smetanový sýr.
  • Poté, co se smetanový sýr rozpustí, přidejte parmazán a strouhanku.
  • Vše smíchejte dohromady a odstavte z ohně.
  • Filety z lososa dochuťte solí a pepřem.
  • Poté vyválejte plát těsta a překrojte ho na půl (nebo tak,aby se vám na něj vešel losos i s náplní).
  • Umístěte každý filet lososa do středu listového těsta a ponechte asi 5 cm kolem okrajů.
  • Pokud není plát listového těsta dostatečně velký, můžete ho rozválet.
  • Na každý filet položte špenátovou směs a rovnoměrně rozetřete.
  • Okraje plátů těsta potřete rozšlehaným vejcem a přeložte.
  • Wellington položte na tukem vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech švem dolů.
  • Pomocí ostrého nože nařežte křížové řezy na horní straně každého Wellingtonu.
  • Pečte při 200°C 30 minut nebo dokud těsto nezezlátne.
  • Užijte si to!
Losos pečený v listovém těstě se špenátem.
www.littlesunnykitchen.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.