Povyšte svého lososa o další level a připravte si z něj tento vynikající pokrm! Dokonale propečená a šťavnatá ryba položená na špenátu a upečená v křupavém listovém těstě je delikatesou, kterou se nemusíte stydět servírovat ani těm nejnáročnějším hostům!
Co budete potřebovat
- 2 lžíce másla
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 120 g baby špenátu
- 2 stroužky nasekaného česneku
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- 100 g smetanového sýra, změkčeného
- 25 g strouhanky
- 25 g parmazánu
- 1 plát mraženého listového těsta rozmraženého v lednici
- 2 filety z lososa (každý cca 170 g) bez kůže
- 1 rozšlehané vejce
Postup
- Nejprve si připravte špenátovou náplň.
- Rozpusťte máslo a orestujte na kostičky nakrájenou cibuli, dokud nebude měkká a průsvitná.
- Přidejte špenát a vařte, dokud nezměkne.
- Přidejte česnek a vařte 30 sekund.
- Dochuťte solí, černým pepřem a přidejte smetanový sýr.
- Poté, co se smetanový sýr rozpustí, přidejte parmazán a strouhanku.
- Vše smíchejte dohromady a odstavte z ohně.
- Filety z lososa dochuťte solí a pepřem.
- Poté vyválejte plát těsta a překrojte ho na půl (nebo tak,aby se vám na něj vešel losos i s náplní).
- Umístěte každý filet lososa do středu listového těsta a ponechte asi 5 cm kolem okrajů.
- Pokud není plát listového těsta dostatečně velký, můžete ho rozválet.
- Na každý filet položte špenátovou směs a rovnoměrně rozetřete.
- Okraje plátů těsta potřete rozšlehaným vejcem a přeložte.
- Wellington položte na tukem vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech švem dolů.
- Pomocí ostrého nože nařežte křížové řezy na horní straně každého Wellingtonu.
- Pečte při 200°C 30 minut nebo dokud těsto nezezlátne.
- Užijte si to!
Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?