Losos na grilu s citrónem a koprem

Losos na grilu s citrónem a koprem
Příprava: 25 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2

Kdo by nemiloval lososa! A co teprve grilovaného. Vyzkoušejte následující recept, který je jednoduchý a chutný a zaručeně se stane hitem vašich letních grilovaček.

INGREDIENCE

  • 750 g filetu z lososa
  • 1 malý svazek čerstvého kopru
  • 1 střední citron plus další pro podávání
  • 2 lžíce rozpuštěného másla nebo řepkového či olivového oleje
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře

POSTUP

  • Lososa vyndejte z lednice a nechte 10 minut stát při pokojové teplotě, zatímco si připravíte ostatní suroviny.
  • Předehřejte venkovní gril na teplotu cca 190 stupňů Celsia.
  • Pečicí plech s okrajem (dostatečně velký, aby se do něj vešel kus lososa) vyložte velkým kusem hliníkové fólie.
  • Alobal lehce postříkejte olejem ve spreji.
  • Poté doprostřed naaranžujte několik snítek kopru.
  • Citrony nakrájejte na tenké plátky a polovinu plátků poskládejte doprostřed s koprem.
  • Navrch položte lososa.
  • Lososa pokapejte rozpuštěným máslem.
  • Posypte solí a pepřem.
  • Navrch nasypte česnek a na lososa položte ještě trochu kopru a zbývající plátky citronu.
  • Nakrájejte asi lžíci zbývajícího kopru a nechte si ho k podávání.
  • Sklopte strany alobalu nahoru a přes vršek lososa, dokud nebude zcela uzavřen.
  • Pokud váš kus alobalu není dostatečně velký, položte na něj druhý kus a přehněte okraje tak, aby se vytvořil uzavřený balíček.
  • Uvnitř alobalu ponechte malý prostor pro cirkulaci vzduchu.
  • Zabaleného lososa opatrně nasuňte na gril.
  • Zavřete gril a grilujte lososa 14–18 minut, dokud nebude v nejtlustší části téměř úplně propečený.
  • Doba grilování se bude lišit v závislosti na tloušťce vašich filetů.
  • Otevřete gril a opatrně otevřete alobal tak, aby byl vršek ryby zcela odkrytý (pozor na horkou páru).
  • Zavřete gril a pokračujte v grilování, dokud není ryba úplně propečená, ještě asi 3 minuty.
  • Vyjměte lososa z grilu.
  • Pokud se vám zdá, že losos stále není úplně hotový, můžete alobal zabalit zpět nahoru a nechat ho několik minut odpočinout.
  • Nenechávejte ho však v alobalu příliš dlouho.
  • Chcete-li podávat, nakrájejte lososa na porce.
  • Odstraňte vrchní snítky kopru a vyhoďte.
  • Posypte čerstvě nasekaným koprem a doplňte extra citrónovou šťávou podle potřeby.
Grilovaný losos v alobalu s plátky citronu a čerstvým koprem.
www.wellplated.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.