Losos na másle s česnekem, citronem a špenátem

Losos na másle s česnekem, citronem a špenátem
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 2

Uvařte naši 20 minutovou večeři s lososem pro dva a podávejte ho s těmito hranolky ze sladkých brambor. K výrobě stačí jen hrstka ingrediencí a přesto z nich vykouzlíte maximální chuťový zážitek.

Co budeme potřebovat

  • 30 g másla
  • 2 filety lososa (zbavené kůže)
  • 2 stroužky česneku (nakrájené na tenké plátky)
  • 170 g baby špenátu
  • 1 citron
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce mléka
  • 75 g mascarpone

Postup

  • Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Na pánvi rozehřejte polovinu másla a lososa z obou stran zlehka opečte. Lososa přendáme na talíř.
  • V pánvi rozehřejte zbylé máslo. Česnek vařte 30 sekund, poté přidejte špenát, citronovou kůru a šťávu a trochu koření.
  • Vmíchejte mascarpone a 2 lžíce mléka a vařte, dokud špenát nezvadne.
  • Špenátovou směs přendejte do zapékací mísy a poklaďte plátky citronu a filety lososa.
  • Pečte 5-8 minut, dokud není losos propečený.
Křehké kousky lososa se zeleninou, česnekem a máslem.
Zdroj: diethood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.