Uvařte naši 20 minutovou večeři s lososem pro dva a podávejte ho s těmito hranolky ze sladkých brambor. K výrobě stačí jen hrstka ingrediencí a přesto z nich vykouzlíte maximální chuťový zážitek.
Co budeme potřebovat
- 30 g másla
- 2 filety lososa (zbavené kůže)
- 2 stroužky česneku (nakrájené na tenké plátky)
- 170 g baby špenátu
- 1 citron
- sůl
- pepř
- 2 lžíce mléka
- 75 g mascarpone
Postup
- Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
- Na pánvi rozehřejte polovinu másla a lososa z obou stran zlehka opečte. Lososa přendáme na talíř.
- V pánvi rozehřejte zbylé máslo. Česnek vařte 30 sekund, poté přidejte špenát, citronovou kůru a šťávu a trochu koření.
- Vmíchejte mascarpone a 2 lžíce mléka a vařte, dokud špenát nezvadne.
- Špenátovou směs přendejte do zapékací mísy a poklaďte plátky citronu a filety lososa.
- Pečte 5-8 minut, dokud není losos propečený.