Losos na másle s vínem a bylinkami

Losos na másle s vínem a bylinkami

Šťavnatý, jemný losos pánvi s lahodnou česnekovou omáčkou z bílého vína je perfektním receptem k večeři pokud ho podáváme s touto grilovanou zeleninou.

Co budeme potřebovat

  • 4 x 150 g filety lososa s kůží
  • 30 g másla
  • 3-4 stroužky česneku (prolisované)
  • 1 lžička provensálského koření
  • špetka sušeného kopru
  • 240 ml suchého bílého vína
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Postup

  • Rozpalte velkou pánev na vysokou teplotu a přidejte kapku oleje.
  • Filety lososa osušíme papírovou utěrkou a bohatě osolíme.
  • Opatrně vložte lososa do rozpálené pánve kůží dolů a ztlumte teplotu na středně vysokou.
  • Lososa vařte 3–4 minuty, dokud není kůže zlatavě hnědá a křupavá, a poté otočte.
  • Vařte další 1-2 minuty, dokud nebude losos propečený. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme česnek. Smažte, dokud nebude voňavý, poté přidejte víno, koření a citronovou šťávu.
  • Nechte provařit a redukovat 4-5 minut, poté přidejte petrželku.
  • Přidejte lososa zpět do pánve a přelijte omáčkou, aby se losos znovu zahřál.
  • Podávejte s plátky citronu.
Kousky dokonalého lososa v omáčce z vína s kousky citronu.
Zdroj: simply-delicious-food.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.