Podávejte dokonale upečený filet z lososa s křupavou kůží, který je připravený za méně než 10 minut. Podávejte ho se lahodným salátem, jako je Caesar salát, kde se chutě dokonale spojí. A narsevírujte večeři, která vás zasytí.
Co budeme potřebovat
- 2 x 150 g filetů z lososa (s kůží)
- ½ lžíce olivového oleje
- 20 g másla
- ½ citronu (šťáva)
- sůl
- pepř
Postup
- Filety lososa dochuťte solí a pepřem.
- Olej a máslo dejte do pánve na střední teplotu, krouživými pohyby kolem máslo roztavte a nezpěňte, a poté zvyšte teplotu.
- Jakmile máslo začne bublat, přidejte do pánve filety lososa kůží dolů a opékejte 3 minuty, dokud nebudou křupavé.
- Filety otočte, snižte teplotu a vařte další 2 minuty, poté zakápněte citronovou šťávou.
- Lososa přendejte na talíř a pokapejte máslem, které zbylo na pánvi.
