Losos na pánvi s máslem

Losos na pánvi s máslem
Příprava: 5 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Podávejte dokonale upečený filet z lososa s křupavou kůží, který je připravený za méně než 10 minut. Podávejte ho se lahodným salátem, jako je Caesar salát, kde se chutě dokonale spojí. A narsevírujte večeři, která vás zasytí.

Co budeme potřebovat

  • 2 x 150 g filetů z lososa (s kůží)
  • ½ lžíce olivového oleje
  • 20 g másla
  • ½ citronu (šťáva)
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Filety lososa dochuťte solí a pepřem.
  • Olej a máslo dejte do pánve na střední teplotu, krouživými pohyby kolem máslo roztavte a nezpěňte, a poté zvyšte teplotu.
  • Jakmile máslo začne bublat, přidejte do pánve filety lososa kůží dolů a opékejte 3 minuty, dokud nebudou křupavé.
  • Filety otočte, snižte teplotu a vařte další 2 minuty, poté zakápněte citronovou šťávou.
  • Lososa přendejte na talíř a pokapejte máslem, které zbylo na pánvi.
Do křupava vypečený losos s kousky citronu, politý rozpuštěným máslem.
Zdroj: cookingclassy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.