Losos na zelenině pečený v troubě

Losos na zelenině pečený v troubě
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Zdravá a snadná večeře! Brambory a zelené fazolky můžete samozřejmě obohatit či nahradit i jinou zeleninou, například mrkví, petrželí či celerem.

Ingredience:

  • 4 filety z lososa
  • 400 g brambor
  • 400 g zelených fazolek
  • 1 červená cibule
  • 1 citron
  • koření na americké brambory
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Omyjte brambory, nakrájejte je v závislosti na jejich velikosti na půlky či čtvrtky.
  3. Vložte brambory do misky, přidejte olivový olej, sůl, pepř a koření na americké brambory a promíchejte.
  4. Následně brambory dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě do měkka, přibližně 20-25 minut.
  5. Mezitím omyjte fazolky, cibuli nakrájejte na kolečka a vše ochuťte stejně jako předtím brambory.
  6. Když jsou brambory hotové, vyjměte plech z trouby a přidejte na něj zelené fazolky, cibuli a filety z lososa.
  7. Lososa rovněž pokapejte olivovým olejem a posypejte solí a pepřem.
  8. Následně rozkrojte citron a z jedné poloviny vymačkejte šťávu, kterou polijte lososa i zeleninu.
  9. Zbývající polovinu citronu nakrájejte na plátky a rozložte na lososa.
  10. Vložte do trouby a pečte přibližně 10-15 minut, dokud losos nebude hotový a zelenina lehce opečená.

Pečený losos na zelenině skvěle chutná s tatarskou omáčkou či italským dresinkem.

Lososové filety se zeleninou pečené v troubě
zdroj: platingsandpairings.com

Máte rádi ryby na grilu? Vyzkoušet můžete nejen lososa, ale také pstruha, makrelu či kapra! Pro grilování je vhodnější pokud možno používat ryby čerstvé.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.