Zdravá a snadná večeře! Brambory a zelené fazolky můžete samozřejmě obohatit či nahradit i jinou zeleninou, například mrkví, petrželí či celerem.
Ingredience:
- 4 filety z lososa
- 400 g brambor
- 400 g zelených fazolek
- 1 červená cibule
- 1 citron
- koření na americké brambory
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Omyjte brambory, nakrájejte je v závislosti na jejich velikosti na půlky či čtvrtky.
- Vložte brambory do misky, přidejte olivový olej, sůl, pepř a koření na americké brambory a promíchejte.
- Následně brambory dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě do měkka, přibližně 20-25 minut.
- Mezitím omyjte fazolky, cibuli nakrájejte na kolečka a vše ochuťte stejně jako předtím brambory.
- Když jsou brambory hotové, vyjměte plech z trouby a přidejte na něj zelené fazolky, cibuli a filety z lososa.
- Lososa rovněž pokapejte olivovým olejem a posypejte solí a pepřem.
- Následně rozkrojte citron a z jedné poloviny vymačkejte šťávu, kterou polijte lososa i zeleninu.
- Zbývající polovinu citronu nakrájejte na plátky a rozložte na lososa.
- Vložte do trouby a pečte přibližně 10-15 minut, dokud losos nebude hotový a zelenina lehce opečená.
Pečený losos na zelenině skvěle chutná s tatarskou omáčkou či italským dresinkem.
Máte rádi ryby na grilu? Vyzkoušet můžete nejen lososa, ale také pstruha, makrelu či kapra! Pro grilování je vhodnější pokud možno používat ryby čerstvé.