Pečený losos přelitý omáčkou z granátového jablka

Pečený losos přelitý omáčkou z granátového jablka
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Na tento jednoduchý recept potřebujete pouhé 4 ingredience a výsledek rozhodně stojí za to!

INGREDIENCE

  • ½ šálku šťávy z granátového jablka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 nasekaný stroužek česneku
  • 4 filety z lososa

POSTUP

  1. Předehřejte troubu na 200˚C.
  2. Do velké mísy nalijte šťávu z granátového jablka, sójovou omáčku a česnek.
  3. Vše dobře promíchejte.
  4. Přidejte lososa a misku přikryjte alobalem nebo plastovou fólií.
  5. Nechte asi 15 minut marinovat.
  6. Lososa položte (kůží dolů) na plech vyložený pečicím papírem a pečte 7 minut.
  7. Mezitím v malém hrnci na středně vysokém ohni zahřejte marinádu.
  8. Přiveďte k varu a vařte po dobu 3 až 5 minut, dokud nebude marináda hustá a sirupovitá.
  9. Lososa po 7 minutách vyndejte z trouby a nalijte na něj polovinu zredukované marinády.
  10. Vraťte lososa do trouby a pečte dalších 5–7 minut, nebo dokud nebude propečený.
  11. Lososa přendejte na čtyři talíře a přelijte zbytkem omáčky.
  12. Podávejte s rýží, salátem a/nebo restovanou zeleninou.
Filety z lososa přelité sosem z granátového jablka na plechu.
www.primaverakitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.