Na tento jednoduchý recept potřebujete pouhé 4 ingredience a výsledek rozhodně stojí za to!
INGREDIENCE
- ½ šálku šťávy z granátového jablka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 nasekaný stroužek česneku
- 4 filety z lososa
POSTUP
- Předehřejte troubu na 200˚C.
- Do velké mísy nalijte šťávu z granátového jablka, sójovou omáčku a česnek.
- Vše dobře promíchejte.
- Přidejte lososa a misku přikryjte alobalem nebo plastovou fólií.
- Nechte asi 15 minut marinovat.
- Lososa položte (kůží dolů) na plech vyložený pečicím papírem a pečte 7 minut.
- Mezitím v malém hrnci na středně vysokém ohni zahřejte marinádu.
- Přiveďte k varu a vařte po dobu 3 až 5 minut, dokud nebude marináda hustá a sirupovitá.
- Lososa po 7 minutách vyndejte z trouby a nalijte na něj polovinu zredukované marinády.
- Vraťte lososa do trouby a pečte dalších 5–7 minut, nebo dokud nebude propečený.
- Lososa přendejte na čtyři talíře a přelijte zbytkem omáčky.
- Podávejte s rýží, salátem a/nebo restovanou zeleninou.