Losos s máslem a citronem v alobalu

Losos s máslem a citronem v alobalu
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 5

Křehký losos zalitý česnekovým máslem je, popravdě řečeno, to nejlepší, co můžete uvařit. Je to přesně to, co potřebujete, abyste přerušili nudný cyklus hamburgerů, kuřecího masa a párků v rohlíku, a je to zdaleka nejjednodušší způsob, jak lososa servírovat. Nebo si připravte jiné variace receptů připravených v alobalu.

Co budeme potřebovat

  • 500 ml studené vody
  • 1 lžíce soli
  • 1 kg lososa
  • 6 stroužků česneku
  • 4 jarní cibulky (nakrájená na tenké plátky)
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 střední citron (nakrájený na tenké plátky)
  • 60 g másla

Postup

  • Lososa namočte do slané vody kůží nahoru do slaného nálevu.
  • Přikryjte a dejte na 1 hodinu do chladničky.
  • Připravte si velký kus alobalu.
  • Lososa vyjměte z nálevu a osušte papírovou utěrkou. Položte na fólii kůží dolů.
  • Rovnoměrně posypeme česnekem a jarní cibulkou. Lososa pokapejte citronovou šťávou.
  • Na lososa navrstvíme máslo nakrájené na kostičky a citron.
  • Přehněte protilehlé strany fólie přes střed, poté je sevřete a pevně srolujte, aby se alobal utěsnil.
  • Položte na plech a vložte do trouby rozehřáté na středně vysokou teplotu v režimu grilu.
  • Pečte 15 minut, dokud losos nezrůžoví. Před podáváním nechte 5 minut odpočinout.
V alobalu upečený velký filet lososa dochucený bylinkami a citronem.
Zdroj: primaverakitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.