Křehký losos zalitý česnekovým máslem je, popravdě řečeno, to nejlepší, co můžete uvařit. Je to přesně to, co potřebujete, abyste přerušili nudný cyklus hamburgerů, kuřecího masa a párků v rohlíku, a je to zdaleka nejjednodušší způsob, jak lososa servírovat. Nebo si připravte jiné variace receptů připravených v alobalu.
Co budeme potřebovat
- 500 ml studené vody
- 1 lžíce soli
- 1 kg lososa
- 6 stroužků česneku
- 4 jarní cibulky (nakrájená na tenké plátky)
- 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 1 střední citron (nakrájený na tenké plátky)
- 60 g másla
Postup
- Lososa namočte do slané vody kůží nahoru do slaného nálevu.
- Přikryjte a dejte na 1 hodinu do chladničky.
- Připravte si velký kus alobalu.
- Lososa vyjměte z nálevu a osušte papírovou utěrkou. Položte na fólii kůží dolů.
- Rovnoměrně posypeme česnekem a jarní cibulkou. Lososa pokapejte citronovou šťávou.
- Na lososa navrstvíme máslo nakrájené na kostičky a citron.
- Přehněte protilehlé strany fólie přes střed, poté je sevřete a pevně srolujte, aby se alobal utěsnil.
- Položte na plech a vložte do trouby rozehřáté na středně vysokou teplotu v režimu grilu.
- Pečte 15 minut, dokud losos nezrůžoví. Před podáváním nechte 5 minut odpočinout.