Losos s přelivem z kopru

Losos s přelivem z kopru
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 6

Milovníci kopru zpozorněte! Máme pro vás úžasný a luxusní recept na lososa s koprovou omáčkou. Suroviny jsou na 4 porce a vaření vám zabere nanejvýše 30 minut.

Ingredience

  • 4-6 filetů z lososa
  • 1 citron, nakrájený na tenké plátky
  • šťáva z 1 citronu
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžička sušeného kopru
  • sůl
  • pepř

Ingredience na omáčku

  • 1/3 hrnku řeckého jogurtu (nebo zakysané smetany)
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce šťávy z citronu
  • 1 lžíce jemně nasekaného čerstvého kopru (+ na ozdobu)
  • špetka pepře
  • mléko na zředění (dle potřeby)

Postup

  • Nejprve předehřejte troubu na 200°C. Velký plech vyložte pečícím papírem.
  • Lososa osolte a opepřete z obou stran a položte na připravený plech.
  • V malé míse rozšlehejte spolu s rozpuštěným máslem – med, šťávu z citronu, česnek a sušený kopr. Omáčku nalijte na lososa a nakonec na něj poklaďte plátky citronu.
  • Pečte po dobu 15 minut, poté přepněte na gril a grilujte 3-5 minut, dokud okraje nezačnou tmavnout.
  • Během pečení připravte omáčku smícháním řeckého jogurtu, majonézy, citronové šťávy, kopru a pepře. Přidejte mléko po lžících, dokud není směs hladká a dostatečně řídká.
  • Hotového lososa přelijte koprovou omáčkou, ozdobte černým pepřem, citronovými plátky a čerstvým koprem.
Lososové filety s omáčkou z kopru a citronem.
Zdroj: lecremedelacrumb.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.