Milovníci kopru zpozorněte! Máme pro vás úžasný a luxusní recept na lososa s koprovou omáčkou. Suroviny jsou na 4 porce a vaření vám zabere nanejvýše 30 minut.
Ingredience
- 4-6 filetů z lososa
- 1 citron, nakrájený na tenké plátky
- šťáva z 1 citronu
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 4 lžíce medu
- 1 lžíce mletého česneku
- 1 lžička sušeného kopru
- sůl
- pepř
Ingredience na omáčku
- 1/3 hrnku řeckého jogurtu (nebo zakysané smetany)
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce šťávy z citronu
- 1 lžíce jemně nasekaného čerstvého kopru (+ na ozdobu)
- špetka pepře
- mléko na zředění (dle potřeby)
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 200°C. Velký plech vyložte pečícím papírem.
- Lososa osolte a opepřete z obou stran a položte na připravený plech.
- V malé míse rozšlehejte spolu s rozpuštěným máslem – med, šťávu z citronu, česnek a sušený kopr. Omáčku nalijte na lososa a nakonec na něj poklaďte plátky citronu.
- Pečte po dobu 15 minut, poté přepněte na gril a grilujte 3-5 minut, dokud okraje nezačnou tmavnout.
- Během pečení připravte omáčku smícháním řeckého jogurtu, majonézy, citronové šťávy, kopru a pepře. Přidejte mléko po lžících, dokud není směs hladká a dostatečně řídká.
- Hotového lososa přelijte koprovou omáčkou, ozdobte černým pepřem, citronovými plátky a čerstvým koprem.