Jídlo, které si uchová veškeré vitamíny, živiny a svou přirozenou chuť. Můžete vařit, pro kolik lidí chcete, a podle toho přizpůsobit množství.
Ingredience
- 2 mrkve
- 2 celerové stonky
- 1 pórek
- 300g brokolice
- 600g lososa (připravených k vaření, bez kůže)
- sůl
- pepř
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 200ml zeleninového vývaru
- 100ml vody
- hrst plocholisté petržele
Postup
- Mrkev oloupejte, podélně rozpulte a nakrájejte na tenké plátky.
- Opláchněte a osušte celer, nakrájejte šikmo na plátky.
- Opláchněte pórek a nakrájejte podélně, na proužky.
- Brokolici omyjte a nakrájejte na růžičky.
- Opláchněte lososa a osušte, rozdělte na 4 stejné porce.
- Ochutíte solí, pepřem a pokapete citronovou šťávou.
- Smíchejte zeleninový vývar s vodou a přiveďte k varu.
- Do parního hrnce dáme do první misky zeleninu, do druhé naskládáme lososa.
- Necháme vařit přibližně 20 až 25 minut.
- Když je zelenina měkká a losos uvařený, můžeme lososa posypat nasekanou petrželí a podávat.