Losos se zeleninou v parním hrnci

Losos se zeleninou v parním hrnci
Příprava: 30 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 3

Jídlo, které si uchová veškeré vitamíny, živiny a svou přirozenou chuť. Můžete vařit, pro kolik lidí chcete, a podle toho přizpůsobit množství.

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 2 celerové stonky
  • 1 pórek
  • 300g brokolice
  • 600g lososa (připravených k vaření, bez kůže)
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 200ml zeleninového vývaru
  • 100ml vody
  • hrst plocholisté petržele

Postup

  • Mrkev oloupejte, podélně rozpulte a nakrájejte na tenké plátky.
  • Opláchněte a osušte celer, nakrájejte šikmo na plátky.
  • Opláchněte pórek a nakrájejte podélně, na proužky.
  • Brokolici omyjte a nakrájejte na růžičky.
  • Opláchněte lososa a osušte, rozdělte na 4 stejné porce.
  • Ochutíte solí, pepřem a pokapete citronovou šťávou.
  • Smíchejte zeleninový vývar s vodou a přiveďte k varu.
  • Do parního hrnce dáme do první misky zeleninu, do druhé naskládáme lososa.
  • Necháme vařit přibližně 20 až 25 minut.
  • Když je zelenina měkká a losos uvařený, můžeme lososa posypat nasekanou petrželí a podávat.
losos se zeleninou a petrželí dělaný v páře
zdroj: eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.