Určitě existuje více než jeden způsob, jak si vychutnat dobrý steak z lososa! Pokud vám ale dnes chybí fantazie, můžete ho za pár minut jednoduše osmažit na pánvi, jako tyto recepty na smažený hermelín. Pro dosažení nejlepších výsledků však doporučujeme marinovat lososa alespoň 1 hodinu předem, aby byl šťavnatý.
Co budeme potřebovat
- 2 filety z lososa
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- tymián
- 2 stroužky česneku
- citron
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 snítka rozmarýnu
- 6 nových brambor (rozpůlených)
Postup
- Lososa osolíme a opepříme.
- Vložte jej do plastového sáčku, přidejte olivový olej, tymián, česnek a citronovou šťávu.
- Zavřete sáček a marinujte lososa asi hodinu.
- Zahřejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje na pánvi na střední teplotu.
- Přidejte plátky citronu a rozmarýn.
- Navrch položte lososa. Položte na pánev poklici a vařte lososa dalších 15 minut.
- Mezitím rozehřejte zbývající olej na pánvi na střední teplotu.
- Přidejte půlky brambor a vařte je 15-20 minut.
- Lososa podáváme s opečenými bramborami.
Pánvička je alfou a omegou v těchto receptech s lososem. Proto ani vám by neměla v kuchyni kvalitní pánev chybět. Podívejte se na naší recenzi, která vám pomůže s výběrem, té nejlepší.