Losos z pánve s opečeným bramborem

Losos z pánve s opečeným bramborem
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 2

Určitě existuje více než jeden způsob, jak si vychutnat dobrý steak z lososa! Pokud vám ale dnes chybí fantazie, můžete ho za pár minut jednoduše osmažit na pánvi, jako tyto recepty na smažený hermelín. Pro dosažení nejlepších výsledků však doporučujeme marinovat lososa alespoň 1 hodinu předem, aby byl šťavnatý.

Co budeme potřebovat

  • 2 filety z lososa
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • tymián
  • 2 stroužky česneku
  • citron
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 6 nových brambor (rozpůlených)

Postup

  • Lososa osolíme a opepříme.
  • Vložte jej do plastového sáčku, přidejte olivový olej, tymián, česnek a citronovou šťávu.
  • Zavřete sáček a marinujte lososa asi hodinu.
  • Zahřejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje na pánvi na střední teplotu.
  • Přidejte plátky citronu a rozmarýn.
  • Navrch položte lososa. Položte na pánev poklici a vařte lososa dalších 15 minut.
  • Mezitím rozehřejte zbývající olej na pánvi na střední teplotu.
  • Přidejte půlky brambor a vařte je 15-20 minut.
  • Lososa podáváme s opečenými bramborami.

Pánvička je alfou a omegou v těchto receptech s lososem. Proto ani vám by neměla v kuchyni kvalitní pánev chybět. Podívejte se na naší recenzi, která vám pomůže s výběrem, té nejlepší.

Jemné rybí maso z pánve podávané s opečeným bramborem.
Zdroj: averiecooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.