Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 25 dkg mraženého listového špenátu
- 2 sáčky předvařené rýže
- 35 dkg filé z lososa
- 2 dkg másla
- sůl
- pepř
- 1 citron
- 25 dkg parmazánu (vcelku)
Postup receptu
- Špenát rozmrazíme, opatrně vymačkáme tekutinu a posekáme nahrubo
- Rýži uvaříme podle návodu
- Citron vymačkáme a pokapeme jím pokrájené plátky lososa
- Máslo rozehřejeme na pánvi, přisypeme špenát, osolíme, opepříme, přidáme lososa a krátce osmahneme
- Rýži necháme okapat a přimícháme ji ke špenátu s rybou
- Na mírném ohni dusíme asi 3 minuty, osolíme a opepříme
- Zapékací formu vymažeme máslem, vyložíme připravenou směsí a posypeme nahrubo posekaným parmazánem
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C dozlatova