Příprava: 65 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
Těsto:
- 30 dkg hladké mouky
- 1 lžička soli
- 4 lžíce oleje
- cca 2 dl vody
Kvásek:
- 1 lžička cukru
- 1/4 kostky droždí
- 1 lžíce mouky
- 2 lžíce teplé vody
Náplň:
- 30 dkg mraženého lososa
- 1 zakysaná smetana
- 10 dkg mozzarelly
- černé olivy
- 2 snítky rozmarýnu (i jiné bylinky)
Postup receptu
- Z teplé vody, cukru, droždí a trošky mouky uděláme kvásek a necháme ho vzejít
- Mouku osolíme, promícháme, přidáme vykynutý kvásek, olej a vodu
- Propracujeme těsto a necháme ho v teple kynout
- Po vykynutí je roztáhneme na vymazaný plech nebo pizzovou formu, potřeme zakysanou smetanou, poklademe na plátky nakrájenou mozzarellou, olivami a nakrájeným lososem
- Mírně osolíme a přidáme rozmarýn
- Pečeme v předehřáté troubě cca 20–25 minut