Lososová polévka se zeleninou

Lososová polévka se zeleninou

Na tuto snadnou polévka z lososa potřebujete jen jednoduché ingredience a hotovou ji máte za něco málo přes 20 minut! Jemné, téměř krémové kousky lososa ve vynikajícím vývaru s bramborami, mrkví, čerstvým koprem a trochou citrónové šťávy vám v ústech vytvoří naprosto luxusní explozi chutí.

INGREDIENCE

  • extra panenský olivový olej
  • 4 jarní cibulky, nakrájené
  • ½ zelené papriky, nakrájená
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 30 g čerstvého kopru, ​​nakrájeného
  • 5 šálků kuřecího vývaru
  • 500 g brambor, nakrájených na tenká kolečka (nejlepší je použít mandolínu)
  • 1 mrkev, nakrájená na tenká kolečka (použijte mandolínu)
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ¾ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • sůl a černý pepř
  • 500 g filet z lososa, bez kůže, nakrájený na velké kousky
  • kůra a šťáva z 1 citronu

POSTUP

  • Zahřejeme 2 lžíce extra panenského olivového oleje ve velkém hrnci.
  • Přidáme jarní cibulku, papriku a česnek a restujeme na středním plameni za častého míchání, dokud nezavoní (asi 3 minuty).
  • Přidáme polovinu čerstvého kopru a mícháme dalších 30 sekund.
  • Nyní přidáme vývar, brambory a mrkev.
  • Přidáme koření a dochutíme solí a černým pepřem.
  • Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu na střední a vaříme 5 až 6 minut, nebo dokud brambory a mrkev nezměknou.
  • Lososa osolíme a jemně přidáme do hrnce s vroucí polévkou.
  • Snížíme teplotu a vaříme, dokud nebude losos hotový, asi 3 až 5 minut.   
  • Vmícháme citronovou kůru a šťávu a zbývající kopr.
  • Polévku nandáme do servírovacích misek.
  • Podáváme s vaším oblíbeným křupavým chlebem.
Polévka z lososa a zeleniny servírovaná v hlubokém talíři se lžící.
www.themediterraneandish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.