Na tuto snadnou polévka z lososa potřebujete jen jednoduché ingredience a hotovou ji máte za něco málo přes 20 minut! Jemné, téměř krémové kousky lososa ve vynikajícím vývaru s bramborami, mrkví, čerstvým koprem a trochou citrónové šťávy vám v ústech vytvoří naprosto luxusní explozi chutí.
INGREDIENCE
- extra panenský olivový olej
- 4 jarní cibulky, nakrájené
- ½ zelené papriky, nakrájená
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 30 g čerstvého kopru, nakrájeného
- 5 šálků kuřecího vývaru
- 500 g brambor, nakrájených na tenká kolečka (nejlepší je použít mandolínu)
- 1 mrkev, nakrájená na tenká kolečka (použijte mandolínu)
- 1 lžička sušeného oregana
- ¾ lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky mletého kmínu
- sůl a černý pepř
- 500 g filet z lososa, bez kůže, nakrájený na velké kousky
- kůra a šťáva z 1 citronu
POSTUP
- Zahřejeme 2 lžíce extra panenského olivového oleje ve velkém hrnci.
- Přidáme jarní cibulku, papriku a česnek a restujeme na středním plameni za častého míchání, dokud nezavoní (asi 3 minuty).
- Přidáme polovinu čerstvého kopru a mícháme dalších 30 sekund.
- Nyní přidáme vývar, brambory a mrkev.
- Přidáme koření a dochutíme solí a černým pepřem.
- Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu na střední a vaříme 5 až 6 minut, nebo dokud brambory a mrkev nezměknou.
- Lososa osolíme a jemně přidáme do hrnce s vroucí polévkou.
- Snížíme teplotu a vaříme, dokud nebude losos hotový, asi 3 až 5 minut.
- Vmícháme citronovou kůru a šťávu a zbývající kopr.
- Polévku nandáme do servírovacích misek.
- Podáváme s vaším oblíbeným křupavým chlebem.