Recepty na pomazánky z lososa 6x jinak. Varianty z čerstvého i z konzervy

Máte rádi rybí pomazánky? Tak jste tu správně.

Přinášíme vám ty nejlepší recepty na lososovou pomazánku, která je ideální na svačinu, večeři nebo na slavnostní tabuli jako občerstvení pro hosty.

Máme varianty z čerstvého lososa i z toho z plechovky.

Přesvědčte se sami!

Blahodárné účinky lososa na naše zdraví

Losos obsahuje spoustu omega-3 mastných kyselin, přičemž patří mezi ty nejlepší zdroje. Na rozdíl od jiných tuků, tyto mastné kyseliny jsou esenciální, což znamená, že si je naše tělo nedokáže vytvářet z vlastních zdrojů a musíme si je tedy nahrazovat potravou.

Obsahuje vysoce kvalitní bílkoviny, které v našem těle plní důležité funkce – hojí rány, chrání zdraví a stav kostí, udržují svalovou hmotu při dietách, tedy při hubnutí a také při stárnutí.

Je velmi bohatý na vitamíny skupiny B – B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantothenic acid), B6, B9 (kyselina listová), B12. Tyto vitamíny plní důležitou roli v našem těle, jelikož pomáhají získávat energii z potravin, které přijímáme, opravují a tvoří DNA a pomáhají proti zánětům.

Dále obsahuje spoustu draslíku, selenu, antioxidantů. Snižuje riziko kardiovaskulárních chorob, pomáhá při hubnutí, pomáhá zmírňovat záněty a ochraňuje zdraví mozku.

Je tedy dobré si pamatovat, že bychom měli lososa konzumovat alespoň dvakrát týdně, což nám zajistí dostatek omega-3 mastných kyselin i dalších důležitých živin pro naše tělo.

A abyste měli stále dostatek nápadů, jak si lososa připravit, máme zde pro vás ty nejlepší recepty s lososem! Rychlé, zdravé a výživné pokrmy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.