Ryby a bylinky jsou vždy zaručenou kombinací. Nemusíte ale používat pouze tymián a pažitku, jak je uvedeno v našem receptu. Stejně tak můžete sáhnout po oreganu, petrželce, bazalce či kopru. Záleží jen na vaší fantazii a možnostech.
Ingredience:
- 2 větší filety z lososa, případně celý filet z jednoho lososa
- 1/4 šálku strouhaného parmezánu
- 1/4 šálku strouhanky
- 2 stroužky česneku
- 1 PL tymiánu
- 1 PL pažitky
- 2 PL másla
- sůl
- pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Na plech vyložený pečicím papírem položte filet z lososa.
- V misce si smíchejte strouhanku, parmezán, prolisovaný česnek a najemno nakrájené bylinky.
- Přidejte rozpuštěné máslo, sůl a pepř.
- Vše důkladně promíchejte, nejlépe rukama, aby se strouhanka dobře spojila s máslem.
- Touto směsí následně lososa na plechu posypejte.
- Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut dozlatova, v závislosti na velikosti a výšce filetů.
Tak to připravený pečený losos s parmezánem a bylinkami chutná skvěle například s grilovanou zeleninou.