Lososové filety se sýrovo-bylinkovou krustou

Lososové filety se sýrovo-bylinkovou krustou
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Ryby a bylinky jsou vždy zaručenou kombinací. Nemusíte ale používat pouze tymián a pažitku, jak je uvedeno v našem receptu. Stejně tak můžete sáhnout po oreganu, petrželce, bazalce či kopru. Záleží jen na vaší fantazii a možnostech.

Ingredience:

  • 2 větší filety z lososa, případně celý filet z jednoho lososa
  • 1/4  šálku strouhaného parmezánu
  • 1/4 šálku strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL tymiánu
  • 1 PL pažitky
  • 2 PL másla
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Na plech vyložený pečicím papírem položte filet z lososa.
  3. V misce si smíchejte strouhanku, parmezán, prolisovaný česnek a najemno nakrájené bylinky.
  4. Přidejte rozpuštěné máslo, sůl a pepř.
  5. Vše důkladně promíchejte, nejlépe rukama, aby se strouhanka dobře spojila s máslem.
  6. Touto směsí následně lososa na plechu posypejte.
  7. Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut dozlatova, v závislosti na velikosti a výšce filetů.

Tak to připravený pečený losos s parmezánem a bylinkami chutná skvěle například s grilovanou zeleninou.

Filety s křupavou krustou z parmezánu a bylinek
zdroj: aspicyperspective.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.