Lososový tatarák s řepou a avokádem

Lososový tatarák s řepou a avokádem
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 8

Připravte si recept na vynikající tatarák z lososa. Poskládaný s nakrájenou červenou řepou a avokádem a jemně ochucený dijonskou hořčicí, petrželkou a stonky koriandru vytváří barevné a lahodné jídlo. Podávejte ho jako chutný předkrm k těstovinovému salátu s kuřecím masem.

Co budeme potřebovat

  • 230 g filetu z lososa bez kůže (nakrájeného na kostičky)
  • 4 syrové červené řepy (střední, nakrájené a omyté)
  • 1 a 1/2 lžičky stonků koriandru (jemně nasekaných)
  • 1 červená cibule (nakrájená nadrobno)
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 a 1/2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky plocholisté petrželky
  • 1 avokádo
  • mořská sůl
  • černý pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Vložte červenou řepu do malého pekáčku se 125 ml vody.
  • Přikryjte a pečte v troubě asi 1 hodinu, dokud nezměkne. Dejte stranou vychladnout.
  • Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé úhledné kostičky.
  • Přidejte do misky s polovinou stonků koriandru, polovinou hořčice a polovinou červené cibule.
  • Vmíchejte polovinu citronové šťávy a 1 a 1/2 lžíce oleje, dobře promíchejte, okořeňte podle chuti a uložte do lednice.
  • Na přípravu tataráku smíchejte lososa v misce s petrželkou, zbylými stonky koriandru, červenou cibulí, hořčicí, citronovou šťávou a olivovým olejem.
  • Podle chuti okořeňte, dobře promíchejte.
  • Avokádo rozpulte, opatrně vyjměte pecku a velkou lžící vyberte dužinu.
  • Nakrájejte na 0,5 cm kostky, vložte do malé misky a pokapejte trochou citronové šťávy a posypte špetkou soli.
  • Pro podávání umístěte doprostřed každého talíře 8 cm pečicí kroužek.
  • Na kostičky nakrájené avokádo rozdělte mezi kolečka, poté přidejte vrstvu červené řepy a poté tatarák z lososa.
  • Kroužky opatrně sejměte. Před podáváním ozdobte kapkou olivového oleje a nasekanou petrželkou.
Třípatrový tatarský steak z lososa s avokádem, řepou a bylinkami.
Zdroj: heatherchristo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.