Připravte si recept na vynikající tatarák z lososa. Poskládaný s nakrájenou červenou řepou a avokádem a jemně ochucený dijonskou hořčicí, petrželkou a stonky koriandru vytváří barevné a lahodné jídlo. Podávejte ho jako chutný předkrm k těstovinovému salátu s kuřecím masem.
Co budeme potřebovat
- 230 g filetu z lososa bez kůže (nakrájeného na kostičky)
- 4 syrové červené řepy (střední, nakrájené a omyté)
- 1 a 1/2 lžičky stonků koriandru (jemně nasekaných)
- 1 červená cibule (nakrájená nadrobno)
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 a 1/2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky plocholisté petrželky
- 1 avokádo
- mořská sůl
- černý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Vložte červenou řepu do malého pekáčku se 125 ml vody.
- Přikryjte a pečte v troubě asi 1 hodinu, dokud nezměkne. Dejte stranou vychladnout.
- Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé úhledné kostičky.
- Přidejte do misky s polovinou stonků koriandru, polovinou hořčice a polovinou červené cibule.
- Vmíchejte polovinu citronové šťávy a 1 a 1/2 lžíce oleje, dobře promíchejte, okořeňte podle chuti a uložte do lednice.
- Na přípravu tataráku smíchejte lososa v misce s petrželkou, zbylými stonky koriandru, červenou cibulí, hořčicí, citronovou šťávou a olivovým olejem.
- Podle chuti okořeňte, dobře promíchejte.
- Avokádo rozpulte, opatrně vyjměte pecku a velkou lžící vyberte dužinu.
- Nakrájejte na 0,5 cm kostky, vložte do malé misky a pokapejte trochou citronové šťávy a posypte špetkou soli.
- Pro podávání umístěte doprostřed každého talíře 8 cm pečicí kroužek.
- Na kostičky nakrájené avokádo rozdělte mezi kolečka, poté přidejte vrstvu červené řepy a poté tatarák z lososa.
- Kroužky opatrně sejměte. Před podáváním ozdobte kapkou olivového oleje a nasekanou petrželkou.