Slaný recept na nízkosacharidové cuketové lasagne se stane jedním z vašich oblíbených jídel!
Co budeme potřebovat
- 3–4 velké cukety
- olivový olej
- sůl
- pepř
Na omáčku
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 cibule
- 4–6 stroužků česneku
- špetka lžičky fenyklových semínek (volitelně)
- 300 g mletého jehněčího, hovězího, krůtího masa
- 1 lžička soli
- špetka pepře
- 1 lžička sušeného oregana
- 710 ml marinara omáčky
- špetka chilli
- 8 lístků bazalky
Na směs z ricotty
- 450 g ricotty z plnotučného mléka
- 1 vejce
- špetka muškátového oříšku
- 60 g nastrouhaného pecorino romano
Postup
- Nakrájejte cuketu na plátky.
- Umístěte jí na plech vyložený pečicím papírem, postříkejte nebo potřete olivovým olejem a posypte solí a pepřem a vložte do rozpálené trouby na 20 minut nebo do změknutí.
- Ve velkém hrnci nebo pánvi orestujte cibuli, česnek a volitelně semínka fenyklu na troše oleje po dobu 1-2 minut na středně vysokou teplotu.
- Přidejte mleté maso a povařte, asi 8-10 minut, přidejte sůl, pepř, oregano a polovinu marinara omáčky.
- Pořádně promíchejte, přikryjte a přiveďte k mírnému varu, dokud se směs úplně nezahřeje.
- Vmíchejte natrhané lístky bazalky.
- Smíchejte sýr ricotta v misce s vejcem a muškátovým oříškem.
- Na sestavení nalijte trochu marinara omáčky do zapékací mísy, aby se dno lehce pokrylo.
- Položte 8-9 plátků cukety.
- Přidejte masovou směs.
- Na masovou omáčku přidejte ricottovou směs a rozetřete ji.
- Posypte 1 strouhaným sýrem pecorino, přidejte zbylou cuketu.
- Cuketu přelijte marinarou a poprašte zbylým pecorinem.
- Mísu zakryjte alobalem a pečte při 200 stupních po dobu 20 minut, odstraňte alobal a pokračujte v pečení, dokud povrch nezezlátne a nebude bublat, dalších 5-10 minut.
Máte obavy, že porce je příliš velká a lasagne vám zbydou a několik dalších dní? Díky kvalitním mikrovlnných troubám, které prošly naší recenzí, lasagne neztratí ani kousek své delikátní chuti, když je budete muset ohřívat.