Jde to i bez mouky. Mini pizzy nejen zasytí, ale i skvěle chutnají.
INGREDIENCE:
- 3 vejce
- 3 lžíce ricotty
- ⅛ lžičky vinného kamene
- ½ lžičky sušeného česneku
- ½ lžičky italského koření
- rajčatový prolak
- 225 g strouhané mozzarelly
- 24 plátků paprikáše
- černé olivy
POSTUP:
- Žloutky oddělte od bílků.
- Bílky smíchejte s vinným kamenem a vyšlehejte tuhý sníh.
- V jiné míse si smíchejte žloutky s ricottou, česnekem a italským kořením.
- Pak opatrně smíchejte žloutky s bílky.
- K měření dávky využijte hrnek. Jedna porce pizzy vystačí na ¼ hrnku.
- Dávku si dejte do hrnku a poté nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
- Dejte péci na 150 °C asi na 30 minut.
- Před další přípravou potřebují chladnout ještě alespoň 30 minut.
- Každý kousek potřete protlakem, posypte sýrem ozdobte plátky salámu a na plátky nakrájenými olivami.
- Dejte zapéct na 175 °C asi na 15 minut.