Zajímá vás, jak chutná italská varianta hrstkové polévky? Vyzkoušejte verzi, která je oblíbená zejména v Toskánku. Je obohacená o rajčatové pyré, hřebíček a skořici, které polévce dodají intenzivní chuť.
Ingredience
- 1 hrst fazolí
- 1 hrst hrášku
- 1 hrst čočky
- 1 hrst krup
- 1 řapíkatý celer
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1500 ml vody
- 1/2 plechovky rajčatového pyré
- olivový olej
- rozmarýn
- šalvěj
- hřebíček
- skořice
- sůl, pepř
Postup
- Luštěniny s kroupami přes noc namočte ve studené vodě.
- Nakrájejte celer, mrkev, cibuli a česnek a orestujte v hrnci s olivovým olejem.
- Přidejte rozmarýn a šalvěj, důkladně promíchejte.
- Následně přisypte veškeré luštěniny a kroupy a vše zalijte požadovaným množstvím vody.
- Za občasného míchání vařte do doby, než budou luštěniny měkké.
- Přidejte rajčatové pyré, hřebíček, skořici, pepř a sůl.