Luštěninová polévka se zeleninou a rajčatovým pyré

Luštěninová polévka se zeleninou a rajčatovým pyré

Zajímá vás, jak chutná italská varianta hrstkové polévky? Vyzkoušejte verzi, která je oblíbená zejména v Toskánku. Je obohacená o rajčatové pyré, hřebíček a skořici, které polévce dodají intenzivní chuť.

Ingredience

  • 1 hrst fazolí
  • 1 hrst hrášku
  • 1 hrst čočky
  • 1 hrst krup
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1500 ml vody
  • 1/2 plechovky rajčatového pyré
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • hřebíček
  • skořice
  • sůl, pepř

Postup

  1. Luštěniny s kroupami přes noc namočte ve studené vodě.
  2. Nakrájejte celer, mrkev, cibuli a česnek a orestujte v hrnci s olivovým olejem.
  3. Přidejte rozmarýn a šalvěj, důkladně promíchejte.
  4. Následně přisypte veškeré luštěniny a kroupy a vše zalijte požadovaným množstvím vody.
  5. Za občasného míchání vařte do doby, než budou luštěniny měkké.
  6. Přidejte rajčatové pyré, hřebíček, skořici, pepř a sůl.
Bohatá polévka se třemi druhy luštěnin
zdroj: flavoursholidays.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.