Luxusní bramborový guláš s klobásou

Luxusní bramborový guláš s klobásou

Snadný, ale nebezpečně dobrý. Přesně takový je tento pokrm, který je v této variantě populární například v Rakousku. Zkuste si jej připravit a posuďte sami, jestli je lepší, než ten váš. Někdo tvrdí, že mu to chutí tak trochu připomíná hovězí guláš.

Ingredience:

  • 1,5 kg brambor
  • 400 g klobásy (vhodná je frankfurtská nebo třeba uzená vepřová)
  • 750 g cibule
  • Slunečnicový olej
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře (kdo chce, může dát samozřejmě méně)
  • Sůl podle chuti
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 polévková lžíce majoránky
  • 5 lžic mleté sladké papriky
  • 1 – 2 lžíce pálivé papriky
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 svazek petrželky

Postup:

  • Brambory i klobásu oloupeme a nakrájíme na kousky.
  • Očištěnou cibuli jemně nasekáme a očištěné stroužky česneku rozdrtíme nožem na prkénku nebo prolisujeme přes lis na česnek.
  • V pánvi nahřejeme trochu olejem, přihodíme cibuli s pepřem a orestujeme dozlatova.
  • Osolíme, opepříme, zasypeme kmínem, majoránkou, promícháme a podlijeme troškou vody.
  • Přisypeme oba druhy papriky a dbáme na to, aby se nespálila, jinak by byl guláš nepříjemně hořký.
  • Za stálého míchání přidáme nakrájenou klobásu a chvilku necháme restovat.
  • Přilijeme hovězí vývar, přihodíme pokrájené brambory a vaříme, až dokud nejsou měkké.
  • Podle potřeby ještě dochutíme a odstavíme stranou.
  • Pak už jen stačí servírovat ozdobené trochou zakysané smetany a posypané jemně nasekanou petrželkou.
Vynikající guláš z jednoho hrnce s bramborami a vynikající klobásou.
Zdroj: https://www.strudelandschnitzel.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.