Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 5

Možná jste nevěděli, že do této polévky lze přidat i jakékoliv houby. Můžete použít čerstvé z lesa, mražené, ale i sušené. Kupované žampiony také ničemu neuškodí.

Ingredience

  • 3-4 nožičky párku
  • 1 cibule
  • 150g hub
  • máslo nebo sádlo
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 litr masového vývaru
  • 300g brambor (3-4 ks)
  • kmín (drcený)
  • 1 lžička majoránky
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka na zahuštění (případně jíška)

Postup

  • Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte najemno a párek pokrájejte na kolečka.
  • V hrnci zahřejte máslo a orestujte cibuli s pokrájeným párkem.
  • Poté přidejte nakrájené houby a prolisovaný česnek.
  • Zaprašte paprikou a krátce opékejte.
  • Zalijte vývarem a přidejte nakrájené brambory.
  • Ochuťte špetkou soli, kmínu a pepře a vařte do změknutí brambor asi 20-25 minut.
  • Ke konci vaření ještě zahustěte moukou rozmíchanou v trošce vody nebo jíškou.
  • Nakonec ještě dle chuti dochuťte majoránkou, solí či pepřem a podávejte s pečivem.
Polévka s párkem, bramborami a houbami.
Zdroj: lavesbaro.blog.hu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.