Možná jste nevěděli, že do této polévky lze přidat i jakékoliv houby. Můžete použít čerstvé z lesa, mražené, ale i sušené. Kupované žampiony také ničemu neuškodí.
Ingredience
- 3-4 nožičky párku
- 1 cibule
- 150g hub
- máslo nebo sádlo
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 litr masového vývaru
- 300g brambor (3-4 ks)
- kmín (drcený)
- 1 lžička majoránky
- sůl
- pepř
- hladká mouka na zahuštění (případně jíška)
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte najemno a párek pokrájejte na kolečka.
- V hrnci zahřejte máslo a orestujte cibuli s pokrájeným párkem.
- Poté přidejte nakrájené houby a prolisovaný česnek.
- Zaprašte paprikou a krátce opékejte.
- Zalijte vývarem a přidejte nakrájené brambory.
- Ochuťte špetkou soli, kmínu a pepře a vařte do změknutí brambor asi 20-25 minut.
- Ke konci vaření ještě zahustěte moukou rozmíchanou v trošce vody nebo jíškou.
- Nakonec ještě dle chuti dochuťte majoránkou, solí či pepřem a podávejte s pečivem.