Buchta z tvarohu

Buchta z tvarohu
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 10

Nemusíte se trápit žádnými výstřednostmi, všechno potřebné byste měli najít doma.

Ingredience

  • 3 vejce
  • 3 hrnky mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • tuk (máslo/olej)
  • ingredience na dochucení
  • 1 tvaroh (ve vaničce/staniolu)
  • mléko nebo voda

Postup

  •  V míse smícháme mouku s práškem do pečiva.
  •  Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  •  Žloutky našleháme s cukrem a tukem.
  •  Tvaroh přidáme ke žloutkům, pečlivě promícháme.
  •  Do takto připraveného těsta vmícháme sypkou směs.
  •  Z bílků vyšleháme sníh a také ho přimícháme do těsta.
  •  Je-li těsto hustší, můžeme přidat přiměřeně mléka, případně vody.
  •  Bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 45-50 minut.
  •  Špejlí průběžně zkoušíme, jestli je bábovka již dobře upečená.
  • Upečenou bábovku můžeme pocukrovat, nebo počkat až vychladne a poté ji polít čokoládovou polevou.

Tip pro vás: Aby se nám tvarohová bábovka lépe vyklápěla, postavíme ji na utěrku namočenou ve studené vodě a dáme jí chvíli čas – ideálně ji vyklopíme, až když utěrka úplně uschne.

Klasická upečená bábovka posypaná moučkovým cukrem.
Zdroj: frag-mutti.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.