Nemusíte se trápit žádnými výstřednostmi, všechno potřebné byste měli najít doma.
Ingredience
- 3 vejce
- 3 hrnky mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 prášek do pečiva
- tuk (máslo/olej)
- ingredience na dochucení
- 1 tvaroh (ve vaničce/staniolu)
- mléko nebo voda
Postup
- V míse smícháme mouku s práškem do pečiva.
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- Žloutky našleháme s cukrem a tukem.
- Tvaroh přidáme ke žloutkům, pečlivě promícháme.
- Do takto připraveného těsta vmícháme sypkou směs.
- Z bílků vyšleháme sníh a také ho přimícháme do těsta.
- Je-li těsto hustší, můžeme přidat přiměřeně mléka, případně vody.
- Bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 45-50 minut.
- Špejlí průběžně zkoušíme, jestli je bábovka již dobře upečená.
- Upečenou bábovku můžeme pocukrovat, nebo počkat až vychladne a poté ji polít čokoládovou polevou.
Tip pro vás: Aby se nám tvarohová bábovka lépe vyklápěla, postavíme ji na utěrku namočenou ve studené vodě a dáme jí chvíli čas – ideálně ji vyklopíme, až když utěrka úplně uschne.