Luxusní jahodová bublanina

Luxusní jahodová bublanina

Rychlá a přitom tak jemná jahodová bublanina vykouzlí úsměv na tváři všem, komu ji upečenou přinesete až pod nos.

Ingredience

  • 120g polohrubé mouky
  • 80g cukru
  • 100g změklého másla
  • 1 vejce
  • 80g zakysané smetany
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 300g jahod
  • Máslo a mouka na vymazání formy

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180°C. Formu na pečení vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
  • Vyšlehejte máslo a cukr, přidejte vejce, zakysanou smetanu, vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
  • V samostatné míse smíchejte mouku, kypřicí prášek a sůl a důkladně vmíchejte do máslové směsi.
  • Těsto nalijte do připravené formy, uhlaďte a navrch rovnoměrně rozložte plátky jahod.
  • Pečte v předehřáté troubě po dobu 30-40 minut a nechejte vychladnout.
  • Podávejte posypané moučkovým cukrem nebo se šlehačkou či zmrzlinou.
    Moučník s jahodami, pečený v zapékací míse.
    Zdroj: moeyskitchen.com

    Zbyly vám jahody? Rozmixujte je podle našich receptů na jahodové smoothie!

    Napsat komentář

    Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
    Vyžadované informace jsou označeny *.