Jahodová bublanina s drobenkou

Jahodová bublanina s drobenkou
Příprava: 40 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Přinášíme vám oblíbený moučník s jahodami, po kterém nezbyde ani kousíček.

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2ks vajec
  • 130g másla
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek cukru
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • čerstvé jahody (případně mražené)

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • V míse smíchejte mouku s cukrem, vanilkovým cukrem a nakrájeným změklým máslem. Rozdrobíte tak celou směs na drobenku a stranou si odeberte 1 hrnek.
  • Ke zbytku přidejte vajíčka, mléko, kypřící prášek a vymíchejte dohladka.
  • Jahody omyjte, zbavte stopek a rozkrájejte nebo nechejte celé. Záleží, kdo, jak má rád.
  • Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Nebo vyložte pečícím papírem.
  • Těsto nalijte na plech a navrch poklaďte jahody. Čím více, tím lépe.
  • Nakonec posypte drobenkou a dejte péct dozlatova. Zkuste špejlí, zda je hotová.
  • Po upečení nechejte vychladnout, nakrájejte a podávejte.
Buchta s čerstvými jahodami a drobenkou.
Zdroj: grandbaby-cakes.com

Pro milovníky bublaniny jsme sepsali 10 nejlepších receptů na bublaninu. Vybere si opravdu každý!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.