Přinášíme vám oblíbený moučník s jahodami, po kterém nezbyde ani kousíček.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2ks vajec
- 130g másla
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek cukru
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- čerstvé jahody (případně mražené)
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- V míse smíchejte mouku s cukrem, vanilkovým cukrem a nakrájeným změklým máslem. Rozdrobíte tak celou směs na drobenku a stranou si odeberte 1 hrnek.
- Ke zbytku přidejte vajíčka, mléko, kypřící prášek a vymíchejte dohladka.
- Jahody omyjte, zbavte stopek a rozkrájejte nebo nechejte celé. Záleží, kdo, jak má rád.
- Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Nebo vyložte pečícím papírem.
- Těsto nalijte na plech a navrch poklaďte jahody. Čím více, tím lépe.
- Nakonec posypte drobenkou a dejte péct dozlatova. Zkuste špejlí, zda je hotová.
- Po upečení nechejte vychladnout, nakrájejte a podávejte.
Pro milovníky bublaniny jsme sepsali 10 nejlepších receptů na bublaninu. Vybere si opravdu každý!