Luxusní obrácené řízky z telecího masa

Luxusní obrácené řízky z telecího masa
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Křehké telecí maso dělá z tohoto pokrmu pravý gurmánský zážitek. Při klepání doporučujeme překrýt plátky masa potravinovou folií či igelitovým sáčkem, ochráníte tak maso od případného potrhání.

Ingredience:

  • 4 telecí řízky
  • 1 šálek strouhanky
  • 2 vejce
  • 2 cibule
  • 1 šálek vývaru
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Telecí maso naklepejte paličkou a plátky masa z obou stran osolte a opepřete.
  3. Následně je obalte nejprve ve strouhance a poté v rozšlehaném vejci.
  4. V pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a vložte do něj předpřipravené řízky.
  5. Smažte z obou stran dozlatova, přibližně 2-3 minuty.
  6. V mezidobě si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka.
  7. Osmažené řízky vložte do pekáče a v pánvi zlehka osmažte cibuli.
  8. Cibuli následně vložte do pekáče k řízkům a vše zalijte vývarem.
  9. Pekáč dejte do trouby a pečte po dobu přibližně 30 minut.

Telecí řízky naruby podávejte s cibulí a brambory přelité vypečenou šťávou.

Obalovaný telecí plátek s orestovanými kolečky cibule
zdroj: bavariangrill.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.