Křehké telecí maso dělá z tohoto pokrmu pravý gurmánský zážitek. Při klepání doporučujeme překrýt plátky masa potravinovou folií či igelitovým sáčkem, ochráníte tak maso od případného potrhání.
Ingredience:
- 4 telecí řízky
- 1 šálek strouhanky
- 2 vejce
- 2 cibule
- 1 šálek vývaru
- olej na smažení
- sůl
- pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Telecí maso naklepejte paličkou a plátky masa z obou stran osolte a opepřete.
- Následně je obalte nejprve ve strouhance a poté v rozšlehaném vejci.
- V pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a vložte do něj předpřipravené řízky.
- Smažte z obou stran dozlatova, přibližně 2-3 minuty.
- V mezidobě si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka.
- Osmažené řízky vložte do pekáče a v pánvi zlehka osmažte cibuli.
- Cibuli následně vložte do pekáče k řízkům a vše zalijte vývarem.
- Pekáč dejte do trouby a pečte po dobu přibližně 30 minut.
Telecí řízky naruby podávejte s cibulí a brambory přelité vypečenou šťávou.