Luxusní pistáciové cukroví s čokoládou

Luxusní pistáciové cukroví s čokoládou

Křupavé a dokonale voňavé, přesně takové budou po dopečení tyto luxusní sušenky, které provoní celou vaši domácnost. Oříšky v kombinaci s čokoládou dodají ten správný šmrnc. Jestli chcete zkusit i něco zdravějšího, projděte si recepty na sušenky z ovesných vloček.

Ingredience:

Na těsto:

  • 1/2 hrnku cukru moučka
  • 2 vaječné žloutky z vejce velikosti L
  • 100 g mléčné čokolády
  • 120 g solených pistácií
  • 1 vaječný bílek
  • Špetka hrubé mořské soli
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu

Na ozdobu:

  • 175 g čokolády na vaření
  • 1 lžíce ztuženého tuku na pečení
  • 100 – 125 g nasekaných pistácií

Postup:

  • Začneme tím, že si rozpustíme a necháme vychladnout mléčnou čokoládu, zatímco čokoládu na vaření nasekáme nadrobno.
  • Solené pistácie nasypeme do nádoby mixéru a důkladně rozmixujeme na pastu.
  • V malém hrnci přivedeme k varu 1/4 hrnku cukru a 1/4 hrnku vody. Na středním ohni vaříme za stálého míchání, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté odložíme stranou.
  • Připravíme si hrnec s horkou vodou na vodní lázeň a žloutky dáme do misky. Položíme na hrnec a pomocí mixéru na střední rychlost šleháme asi 2 minuty.
  • Přilijeme cukrový sirup a odstavíme z vodní lázně. Zapneme mixér na nejvyšší rychlost a šleháme tak dlouho, až je směs pěkně napěněná a chladná. Trvá to asi 3 – 4 minuty.
  • Směs přelijeme k rozpuštěné čokoládě a promícháme. Dáme na 45 minut vychladit do chladničky.
  • Do nádoby kuchyňského robota dáme pistáciovou pastu a zbývající cukr. Na střední rychlost mícháme tak dlouho, aby byla hladká. Vmícháme vaječný bílek, vanilku a špetku soli.
  • Předehřejeme troubu na 170 stupňů a nachystáme si plech vyložený pečícím papírem.
  • Hotové těsto přendáme do cukrářského sáčku s jednoduchým kulatým hrotem a na plech nastříkáme kolečka o průměru cca 5 cm, přičemž mezi jednotlivými kousky necháme aspoň 2 cm mezeru.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut, aby mělo cukroví nazlátlé okraje. Přeneseme na kuchyňskou mřížku pokrytou pečícím papírem a necháme úplně vychladnout.
  • Poté sušenky otočíme spodní stranou nahoru a na polovinu z nich dáme 1 a 1/2 lžičky čokoládové náplně, kterou jsme si předtím odložili do lednice. Zakryjeme druhým kolečkem a dáme na 1 hodinu vychladit.
  • Mezitím si rozpustíme čokoládu na vaření ve vodní lázni. Poté odstavíme, přidáme ztužený tuk a mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí. Mícháme tak dlouho, až bude směs chladná.
  • Vyndáme sušenky z lednice a jednu po druhé namočíme do čokoládové polevy pomocí vidličky, na kterou vždy sušenku položíme, ponoříme a necháme nad miskou okapat. Potom položíme na kuchyňskou mřížku, pod kterou dáme plech. Pak už jen stačí všechny sušenky posypat nasekanými pistáciemi.
Křehké pistáciové sušenky s čokoládovou náplní a hořkosladkou polevou.
Zdroj: https://www.marthastewart.com/

Tip: Pokud chcete toto pistáciové cukroví trochu zpestřit, polijte ho čokoládovou polevou a posypte mořskou solí. Je to rovněž vynikající, i když skvěle chutná i jen tak obyčejně.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.