Snadné a velmi chutné cukroví, které máte hotové raz dva. Milují ho muži i ženy!
Ingredience:
- 250 g sušených švestek
- cca 400 ml rumu
- 2 čajové lžičky medu
Poleva
- 100 g čokolády na vaření
- 50 h vysokoprocentní hořké čokolády
- 50 g hery
- 2 PL neslazeného kakaového prášku
- 2 PL šlehačky
Postup:
- Sušené švestky vložte do sklenice a zalijte potřebným množstvím rumu tak, aby byly zcela potopené.
- Do sklenice přidejte dvě lžičky medu a zamíchejte.
- Sklenici uzavřete a nechte jeden den odležet.
- Několikrát za den sklenicí zatřepejte, aby se všechny švestky náležitě nasákly.
- Po uplynutí dne švestky sceďte, důkladně okapejte a vložte na chvilku do ledničky.
- V hrnci ve vodní lázni rozpusťte všechny ingredience na čokoládovou polevu.
- Když je poleva hladká a krémová, pomocí špejle v ní namáčejte vychlazené švestky.
- Odkládejte na talíř či silikonovou podložku, kde nechte čokoládu ztuhnout.